27.11.2019

Säistystä sukkulalle

Öljytahroja avaruussukkulassani

Päätinpä käyttää jotain sekalaisia aineita säistysarsenaalistani. Kenties sukkulani oli huollossa tai pientä mekaanikon huolenpitoa vailla muuten vaan. Laskutelineissä oli joka tapauksessa lievä öljyvuoto (VWE / Engine / 73813 Oil Stains), toisen tukivartta pitkin juoksi melkoinen öljynoro, vasemmalla puolella laskutelineen tassunkin kohdalla oli peräti pieneksi lammikoksi. Kuvissa tai normaalisti katseltuna ne eivät ikinä näkyisi, mutta lisäilin öljyjälkiä myös ohjaamon pohjaan, mihin olin vedellyt lisäkaapeleita.

Mietiskelin ohikiitävän hetken, josko olisin käyttänyt VWE / Environment -sarjasta ruohomujua tai vastaavaa, mutta päätin loppujen lopuksi jättää sen pois. Ehkä jos minulla olisi tilaa väsätä sukkulalle alusta, olisin tehnytkin sellaisen, mutta tämän kokoluokan mallille siihen ei ollut tilaa tai tilaisuutta.



Ilmanvaihtofiltteri

Alunperin sukkulan katolla oleva ritilästö oli aika vahvasti maalattu tummaksi. Nyt päätin, ettei se oikeastaan kaipaa sen kummempaa ja väkevämpää korostelua kuin harmaan litkutuksen. Ajatukseni oli, että koko sukkulan panssaroitu runko olisi valkoinen, mutta jotkin kohdat nyt vain olisivat vähän enemmän elämäänähneet kuin toiset.


Kuvan nappasin kun litku (VMW 76516 Grey wash) oli vielä märkää.

Sateenvalumia

Loppusyksyinen sää oli tehnyt tuhojaan mielialassani, joten sukkulaparkakin sai kärsiä paikallisesta kaamoksesta. Vetelin sinne tänne erinäisiä sateenvalumajälkiä, aloitin ohjaamomoduulin lasin alareunoista ja jatkoin siipiin. Jätin nuo aika harvalukuisiksi, koska en halunnut sotkea valkeaa sukkulaani ihan tyystin. Ehkä alus oli jossain huonosti kyhätyssä tilapäissuojassa huoltoa odottelemassa?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti