11.12.2019

Valmista: Projekti II/19

Jotkut projektit ovat lentäneet alusta loppuun huimalla vauhdilla jonkin kosmisen inspiraation lumoissa. Osa niistä taas on edennyt tasaisen tappavalla mutta hitaammalla rytyytyksellä alusta loppuun. Jotkin, kuten tämä, ovat ennemmin edenneet ennemminkin sykäyksittäin, kuten aika monelle kuukaudelle jakaantuneet postaukset ovat ehkä antaneet huomata. Se, mistä tämän nimenomaisen projektin pulssivaihe johtui, en osannut arvata tai tunnistaa. Tämä oli vallankin hämmentävää kun olin tästä peräti innoissani.

Ehkä osasyy oli siinä, että tämä oli vanhan ja jo kerran loppuunsaadun mallin korjaamista ja "vain" uudelleenmaalaamista. Tai sitten tänä vuonna on vain on ollut niin paljon kaikenlaista tekemistä, että asiat ovat priorisoituneet vähän eri tavalla.

Uusioprosessi söi noin puoli vuotta aikaa kalenterista ja tärväsin siihen - tämä mukaanlukien - peräti 27 postauksellista tekstiä. Työvaihekuvia otin yhteensä 139 kappaletta ja valmiista 15. Oikeaa käytettyä aikaa en uskaltanut edes mitata, koska yksinkertaistettu 26 * 0,75h = 19,5h ei ole läheskään tähän alunperin niin yksinkertaiselta kuulostavaan projektiin käytettyä aikaa vastaava arvo.

Vihonviimeiset kuvat

Pienempiä rakennelmia kuvatessani olen manannut sitä, ettei minulla ole hyvää systeemiä kuvien ottamiseen. Tähän mennessä aaneloset ovat olleet jotenkuten siedettävä häkki, mutta Sienar Fleet Systemsin kaunis laitos oli muovisena aivan liian iso sellaiseen. Olisi pitänyt hommata valoteltta, kun sitä aiemmin tänä vuonna mietin..

Vaan ei, ei auttanut itku markkinoilla. Metsästin kotoa ainoan kutakuinkin neutraalin taustan ja asettelin mallin kuvattavaksi. Valo-olosuhteet olivat tietysti sitten ihan päin honkia. Toivon mitä hartaimmin, että suotte anteeksi omituisen ja vähän miten sattuu mukaparannellun valaistuksen, en nimittäin halunnut ottaa salaman kanssa kuvia näin mielettömän lyhyellä kuvausmatkalla. Gimppasin kuvista lähinnä turhia saumoja ja reunoja pois ennen kroppailua, en käsitellyt niitä sen kummemmin.













Versioiden erot

Ajattelin, että olisi asiallista näyttää rinnakkain vertailua varten kuvia versioista 1.0 ja 1.1. Tietysti molemmat oli taustoitettu eri tavalla, kuvat otettu aivan eri kertaluokan kameroilla, mistä sattuu kulmista ja kaiken kukkuraksi muokattu ties miten omituisesti. Ondiv'n ykkösversiosta ei myöskään ollut olemassa kovin montaa kuvaa alkuperäisessä komeudessaan ja vielä vähemmän kelvollisia sellaisia, joten vertailu tuli jäämään aikalailla fiilispohjaiseksi.

#001
v 1.0 v 1.1


#002
v 1.0 v 1.1


#003
v 1.0 v 1.1

#004
v 1.0 v 1.1

Minusta uusi versio oli kuitenkin paremman näköinen kuin ensimmäiseni. Uskoisin myös, että jos olisin vanhan säätämisen asemesta aloittanut puhtaalta pöydältä, lopputulos olisi ollut huomattavasti parempi, enkä nyt viittaa vain laskutelineistä johtuvaan nilkuttavaan asentoon.

Kai minä olen jotain oppinut ja kehittynyt vuosien saatossa. Katsoja tuomitkoon, lukittauduin itse omaan kuplaani.

Entäs Lambda-luokan T4a -sukkulan Lego-versio?

Ostin jokunen vuosi sitten itselleni pari isompaa legosettiä (75093 "Death Star final duel" ja 75094 "Imperial shuttle Tydirium" joka oli täynnä julmia avaruusterroristeja). Vaikka olenkin räiminyt kuvia ja postauksia Lego-ostoksistani tai lahjoistani, muutama oleellinen sarja, kuten nämä kaksi, on jäänyt dokumentoimatta. Osan tämän mallin maalausinspiraatiosta sain myös sen Lego-siskolta, se myönnettäköön.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti