8.1.2020

Projekti I/20

Sukhoi Su-28

Maallamöyrimismutinoistani huolimatta päädyin sittenkin pysymään siivekkäiden omituisessa maailmassa. Neuvosto-Venäläinen sinivihreä teema tuntui sen verran hauskalta idealta vaakakupissa, että teemanvaihto ei enää tuntunutkaan niin tärkeältä. Sitäpaitsi Nato-nimellä Flanker kulkeva lentopeli on ollut aina mielestäni hieno (samoin kuin hyvin pitkälti samanmallinen MiG-29).


Palaset

Jotenkin nämä pienen skaalan lentokoneet ovat onnistuneet yllättämään komponenttiensa vähyydellä joka ikinen kerta. Eipä tämäkään näyttänyt koostuvan kovin monesta palikasta, jotka olivat jotain muuta kuin runkopuolikkaita, ilmanottoaukkoja, erisorttisia siipiä tai ohjussettiä ripustimineen. Loput olivat lähinnä laskutelineroippeita, antenneja ja moottorisuuttimia sekä mystisempiä kikkareita, jotka kenties selviäisivät ajan kanssa.



Ohjeet

Onneksi oleellinen osa ohjeista oli kuvina, koska tekstistä ei ollut jostain kumman syystä itselleni iloa. Eipä sillä, kuuluisia viimeisiä sanoja siteeratakseni, "miten vaikeaa se voi olla?"

Suurin ongelma ohjeen kuvissa oli lähinnä se, että ne olivat surkeille silmilleni turhan pieniä ja vallankin omituisemmat palaset jäivät todennäköisesti yritys-erehdys-kiroilu -menetelmän varaan. Helpommallahan pääsisin, jos rakentaisin vehkeen lentotilaan, mutta tyhjällä ohjaamolla se on aina ollut minusta vähän höhlää.



Siirtokuvatukset

Lootassa oli kaksi arkkia siirtokuvia. Jos päätyisin käyttämään jotain niin numeroita, tiesmitäliemerkintöjä ja punatähtiä, mutta noita erikoisempia en ottaisi riesakseni missään nimessä, rullallehan ne kuitenkin menisivät. Kaikki tämä sillä oletuksella, että nuo käyttäytyisivät ihmisiksi alunperinkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti