9.6.2021

Sauvajousitus

Ei ihan niin kuin Pantterissa

Sauvajousitus oli vähän erilainen eliö kuin taannoisen Pantherin kaksoisvääntösauvajousitus, en kyllä yhtään tiennyt sanoa, mikä olisi kummankin etu- tai haittasarja. Tämä oli ainakin helpompi kasata, vaikkei se toinenkaan kovin hankala ollut, mallinrakentajan näkökulmasta.

Sarja 'A'

Aloitin rakentamalla kahdeksan sauvan ja telapyörävarren (en onnistunut löytämään sanalle "road arm" suomennosta jostain syystä) yhdistelmää.



Sauvojen sisäänsurvomisen aloitin keulasta, koska kuskin paikalla oli minusta selvin paikka joutua kiroilemaan. Ei siitä pahemmin ongelmia tullut, loppupää vain ei halunnut asettua koloonsa.


Yksi kerrallaan varret löysivät paikkansa. Tämän kuvan taaimmainen näytti vinolta, mutta siitä syyttäisin tässä välissä kuvakulmaa.



Sarja 'B'

Ulompia telapyöriä varten kasasin samalla tavalla 12 sauvan ja pyörätelinettä. Niiden asentaminen oli samanlaista vääntämistä lähinnä vaunun takapäässä, jossa pari asennuspaikkaa oli joko vinossa tai osittain tukossa.




Nyt vaunun lattia oli jo aika kiireisen näköinen paikka. Muistelin kuvista, että tähän tulisi vielä jonkunlainen sisälattialevy, jottei henkilöstö joutunut ihan jousitussauvojen seassa taapertamaan pimeässä, ahtaassa ja todennäköisesti naurettavan äänekkäässä työtilassaan.


Ohje halusi telapyörätkin kiinni tässä vaiheessa, minä en ollut edes kasannut niitä (kukin koostui kahdesta palasta), koska tiesin haluavani maalata ne erikseen ja rungon samoin ennen telakoneiston asentelua.

Megabonus

Sattuman kauppaa, tänään on Aku Ankan syntymäpäivä. 87 vuotta nuori puolisukeltaja, jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti