15.3.2023

Jagdpanzerointia 9

Yhdeksäs sessio

Ohjettä kytätessä mallin rakennusprosessi rupesi olemaan jo aika lähellä loppuaan. Kiitos aikatilanteeni tämä tulisi silti syömään vielä ainakin session, pari, riippuen siitä miten tulisin lähestymään telapyörien ja palaketjujen yhdistelmää.

7.5 cm Panzerjägerkanone 39

Pelkällä kasematilla ei tehnyt mitään, sinne piti saada putki bisneksiä varten. Innostuin 75-millisen kanuunan kasaamisesta niin etten muistanut napsia välikuvatuksia. Tuo saranakompleksi oli ärsyttävästi maalattu myös kaikilta liimattavilta pinnoiltaan, joten raaputin ensi töikseni maalia pois jotta liimauksistani tulisi kelvollisemmat.

Rööri asentui mainiosti eri panssariklöntteihinsä ja sianpääkin käyttäytyi mallikkaasti. Putkea pitäisi vielä siistiä myöhemmin, siinä oli pientä epätasaisuutta puolikkaiden liitoskohdassa.


Mutkarunko

Rupesin seuraavaksi liimaamaan ylärunkoa ja alarunkoa yhteen. Tämä ensimmäinen kuva näytti, miten kierossa palat olivat, kun painoin palat takapäästä yhteen. Keulassa oli useiden millien rako. Olinko itse räveltänyt näin kelvottomasti vai oliko aika vain tehnyt kepposiaan?

Painelemalla ja yhteenpuristamalla ilmeni, että osat sopivat yhteen kyllä hyvin, joten rakennusvirheestä ei tällä kertaa tainnut olla kyse. Päätin tämän korjaantuvan kärsivällisyydellä. Liimasin ensin palat yhteen vaunun peräpäästä ja annoin liimausten kuivua.

Pikatestasin painamalla keulapään yhteen, perän liimaus piti, kuten pitikin. Liimasin seuraavan ~neljänneksen liitoskohdasta ja annoin sen kuivua taas vähän aikaa. Testasin uudelleen, ja liimasin kolmannen neljänneksen. Näin sain rungon suoraan ja nätisti yhtenäiseksi neljällä liimausaskeleella.

Aivan täydellinen keulan kulmien yhteensopivuus ei ollut, joutuisin täyttämään noita rakoja myöhemmin.Tässä välissä huljautin kaikki askaroimani leikkelyjäljet liimalla, mikä pehmensi runtuja.

Irtodetaljeja

Vaunun peräpään huteranoloisen riman oli tarkoitus pitää irtoketjunpätkää, joten kasasin pätkän telaketjua ja liiman kuivuttua sujautin sen kehikkoon. Olin ollut turhan varovainen ja ensimmäinen ketjunpätkäni oli liian lyhyt. Lisäsin yhden telakengän ja hyvä tuli. En liimannut sitä vielä kiinni vaunuun, kun en ollut ollenkaan varma missä järjestyksessä maalaisin mitäkin.


Pakoputki

Ehdin vielä aloittaa pakoputken kasaamisen. Mötikkä koostui muutamasta hassusta palasta, en vain enää ehtinyt liimata sitä kiinni vaunun perälevyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti