12.4.2023

Jagdpanzerointia 16

Kuudestoista sessio

Olin kuvaannollisesti tienhaarassa. Tärväsin jonkun verran aikaa erilaisten naamiokuviokuvien selaamiseen. Loppusodan kuvioista yksi dramaattisempi oli kutkuttanut jo aika pitkään, mutta en halunut käyttää sitä nimenomaan tähän vaunuun. Päätin toteuttaa aika perinteisen vapaan käden kolmivärikuvion mutta ensimmäistä kertaa tekisin myös ne väijytyskuviossa usein nähdyt täplät.

Hinterhalt-Tarnung

Vihreä

Aloitin ohentamalla vihreää maaliani (VMA 71019 Grün RAL6007) vähän, jottei se toista vuotta purkissa istuttuaan tukkisi kynäruiskuani heti kättelyssä. Ruiskuttelin ensimmäiset vihreät läiskät kasematin vasempaan kylkeen ja annoin fiiliksen johdatella koko loppumatkan. Näissä kahdessa ensimmäisessä kuvassa keulan viheralueet olivat ehkä kaikken heikoimman näköiset.

Jätin telakoneiston taakse jäävän rungonosan kokonaan rauhaan, koska se olisi sekä ketjujen takana piilossa, varjossa sekä lian peitossa ja sitä myöten naamiokuvio olisi aika turha. Valikoin summamutikassa jokusen telapyörän vihreäksi ja sutaisin sekä tela- että palautuspyöriä jonkunmuotoisella viherraidalla.

Muistelisin kaiken lähdemateriaalinkin tukevan mielikuvaani. Jep, siinä oli vaaran paikka numero n+1 tässä projektissa.






Kevyesti ohennettu maali kuivui todella nopeasti, maalaus oli kätevää kun mallia sai pyöriteltyä aika huoletta.

Punaruskea

Putsasin kynäruiskustani vihreät jämät pois ja ohentelin punaruskeaa (VMA 71041 Rotbraun RAL8017) samalla tavalla mutta vähän vähemmän. Pyörin mallin ympäri ja etsin paikkoja joihin ruskeat alueet sopisivat muotoja rikkomaan. Olisin jälkikäteen ajatellen voinut ehkä olla kevytkätisempi ruskean kanssa ja jättää vihreälle enemmän tilaa.

Aivan lopuksi maalasin pari melkein satunnaista telapyörää ruskeiksi, ja vetäisin tela- ja palautuspyöriinkin vähän lisäväriä. Aivan niin kuin aiemmin vihreällä.

Jokunen tummankeltaisista alueista oli päässyt kaventumaan vähän liikaa, joten fiksasin niitä ennen rojujen poispakkaamista.









Ihan tyypillinen Projektimutinaa-maalikuvio siitä tuli. Rupesin maalaillessani miettimään, että ehkä minulle on muodostunut jokunen "tyypillinen" jekku jota olen toistanut liikaa, erityisesti takarungon kuraläppiä katsellessa tunne voimistui selvästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti