5.4.2023

Jagdpanzerointia 15

Viidestoista sessio

Enhän minä tuota vasenta telaketjua voinut tuommoiseksi jättää. Jos olisin ollut tekemässä tästä alunperin dioraamaa tai muuten vain tarkoittanut vaunuani kulkurajoitteiseksi, olisin varmaan ollut tähän aika tyytyväinen tai ehkä koettanut lisätä löysää ketjuihin. Mutta kun en ollut niin mieleni perukoilla ruma tekoseni kaihersi.

Toisaalta oli hyvä, että iskin hanskat naulaan kun v-käyrä oli tarpeeksi korkealla, tajusin nimittäin pian miten tuon olisin korjannut pienemmällä sotkulla alunperin: jättämällä sen sikseen ja palaamalla seuraavana mahdollisena iltana takaisin. Nyt palasin mallin viereen, mittasin puuttuvan pätkän ja kasasin uuden tilalle.

Ketjunkorjaus

Korvaavan ketjunpätkän asettuessa availin aiempia roikkuvia ketjuja liuottamalla liimauksia pois tuoreella liimalla. Turhat palat lähtivät irti aika kiltisti.

Kun olin saanut ylimääräiset mäkeen, pujotin korvauspalani paikalleen ja taivuttelin sitä soljumaan vähän luonnollisemman näköisesti palautusrullan yli. Oli tämä parempi kuin aiempi, mutta silti kelvottoman paljon rumempi kuin oikeanpuoleinen telaketju.


Maalia!

Nyt kun malli oli vihdoin tässä vaiheessa, pääsin kaivamaan maalausvehkeitäni esiin. Kompressori, badgeri, putsausputeli, maalit ja ohentimet. En vielä mietiskellyt turhan pitkälle naamiokuviota, kun en ehtisi niin pitkälle yhdellä istumalla. 

Pohjamaali

Käytin pohjamaalina samaa punaista kuin Königstigerissäni (VSP 70624 Pure Red). Ohuilla kerroksilla vempele oli kivasti kosketuskuiva jatkuvasti jostain päin mallia.






Tummankeltainen

Vaunujenmaalausministeriön jonkinvuotisen määräyksen mukaan pohjamaalasin vaununi tummankeltaisella. En ruvennut säätämään värisävyn kanssa, vaan ruimin maalin (VMA 71025 Dunkelgelb RAL7028) suoraan pullosta mallin pintaan. Jyräsin tummankeltaisen samassa järjestyksessä kuin pohjamaalinkin, välitin vain vähän vähemmän telaketjuista tällä kierroksella.

Tässä vaiheessa koko naamiokuviotilanteeni oli yllättävästi ihan auki. Voisin lähteä mihin tahansa suuntaan, tai vaikkapa jättää sen tällaiseksi, kuten yksi lootan tarjoiluehdotuskuvista esitti.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti