19.4.2023

Jagdpanzerointia 17

Seitsemästoista sessio

Täpliä täplien jälkeen. Olin jotenkin aina jättänyt sen osan Hinterhalt-Tarnungista väliin koska odotin sen näyttävän tekemänäni typerältä. Kerran sitäkin piti testata, joten Jagdpanzer IV -projektista tuli useamman erilaisen uuden metodin testialusta.

Koko täplähässäkän idea oli kuvastaa lehvästön läpi siivilöityviä auringonsäteitä. Kuulosti tietyssä mielessä ihan kosmiselta, mutta toisaalta vekkulilta ajatukselta.

Tummankeltaisille alueille piti tehdä joko vihreitä tai punaruskeita läikkiä, vihreille ja punaruskeille taas tummankeltaisia. Jotkut ovat tehneet läikkiä kaikilla sävyillä mutta minä ajattelin aloittaa ihan vain kahdella: tummankeltaisilla ja vihreillä. Ajattelin että punaruskea olisi turhan voimakas ja kuten kynäruiskutellessani mietin, vihreää pintaa olisi sietänyt olla enemmänkin.

Dunkelgelb-täplät

Ihan kaiken varalta aloitin täplien tekemisen alaetuviistopanssarista ja jatkoin siitä ylöspäin, katon kautta moottorikannelle ja peräpanssariin. Kyljet täplitin viimeisenä.







Jokunen alue, pahimpana tuo takalevyssä ketjunpätkän alla oleva kohta, kärsi vähän siitä että täpläni eivät olleet tarpeeksi irrallaan toisistaan ja sitä että ne tuppasivat olemaan aikalailla samanmuotoisia ja -kokoisia. Tai siltä se minusta tuntui, koetin kyllä sörkkiä niitä heti huomatessani. Noin yleisesti tämä näytti aika toimivalta.

Vihreät täplät

Kun olin käynyt läpi kaikki rusehtavanvihreät alueet, vaihdoin vihreään maaliin ja täplitin tummankeltaiset alueet. Taaskin erinäiset kohdat pistivät jälkikäteen omiin silmiini vähän liian säännönmukaisina.




 

Kokonaisuutena vaunu näytti hämmentävän asialliselta. Olin suorastaan kummissani siitä, miten tyytyväinen tuohon olinkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti