6.9.2023

Numeroita, tunnuksia ja musta mutapohja

CGL:n miniatyyreissä oli vähemmän helppoja jemmoja yksikkönumeroille ja tunnuksille kuin IWM:n mineissä, ainakin minun pensselöintitaidoillani. Silti koetin noudattaa samaa kuviota kuin yleensä, arvoin kaikille numerot ja koetin löytää niille tilaa. Maalasin numeroiden pohjat ensin mustalla ja sitten päälle valkealla vähän pienemmät ja sivuunsiirretyt (ylös ja vasemmalle) kopiot.

 

Galaksin ja Tähtiryppään tunnukset pohjautuivat molemmat valkeaan planeettaan joten niitä varten maalasin valkeat pallot. Gamma-Galaksin tunnusta varten maalasin jadella lintumaisen muodon, Raatelukynsirypästä varten taas maalasin jotain miekannäköistä lyömään planeetan läpi.

 

Klaanitunnus taas oli hankalin, aloitin harmaalla lootalla, maalasin siihen jadella lintumuodon, sille jalkoihin mustan viivan ja siitä eteenpäin metalliviivan, lopuksi mustaa miekankahvaa pitelemään keltaiset täplät raatelukynsiksi ja pääalueelle yhden täplän nokaksi.


Sinänsä simppeliä, mutta kuten sanottua, tässä skaalassa minun taidoilleni ei mitään leikintekoa. Tietysti olisin voinut olla tekemättäkin näitä, mutta kun minä halusin oleelliset merkinnät koneisiini.

Mutapohja

En ollut suunnitellut tekeväni heksapohjille mitään tässä välissä mutta päätinkin tehdä niille jotain jo nyt isoimman maalaushomman ollessa nyt takanapäin. Kaivoin Vallejon mutamömmöt ja laimentelin niitä vedellä saadakseni niitä leviteltyä. Valtaosa mössösstä oli vaaleaa European Mudia mutta kun sekoitin siihen lähes mustaa Russian Mudia niin mustanpuhuvaahan siitä kaikesta tuli.

Levitin töhkää epämääräisesti pohjalaatoille, halusin epätasaisin maan. Koetin kasata mutalöllöä niin, että koneet näyttäisivät siltä, että ne olisivat pysähtyneet johokin ja massallaan pursottaneet sotkua pois jalkojensa alta. Eipä se tästä kuvasta pahemmin näkynyt, mutta kamakin oli tuoretta eikä vielä lainkaan asettunut.

En ollut aiemmin maalannut säistysmössön päälle mutta nytpä siihenkin päästäisiin. Seuraavaksi jatkaisimme taas Bob Rossin jalanjäljissä mutta ilman puita tai vuoria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti