30.8.2023

Epämetalliefektiä niveliinkin ja jadekorostuksia kaikille

Saksalaista harmaata

40% Tähdestäni oli jo saanut metallipohjan ja ohjaamolasit, nyt maalasin tietysti loput samalle tasolle. Perusidea koko viisikolle oli selvä, jatkaisin ensimmäisten viitoittamalla tiellä.

Gargoyle

Tämän rynnäkkörumiluksen koristelu oli kaikkein tuskaisinta kun se oli niin kelvottoman ruma. Vaan jotain oli tehtävä. Maalasin tykinputket käsistä sekä tuo röpöttimen keskeltä rintalastaa. Samoin maalasin ilmanottoaukot ja ohjuslavetit käsistä. Jaloissa oli aika kurjasti tilaa, joten etupuolelta maalasin polviniveliä. Jotain lisää korostaakseni maalasin hartianivelet, se ei näyttänyt ihan tyhmältä.

 
Selkäpuolella ei ollut paljoa niveliä ja säleikköjä ihmeempää korostettavaa. Käsien tykkipodit nyt sentään näyttivät kivemmiltä näillä korostuksilla.

 

Mad Dog

Nyt olikin mielenkiintoisempi miniatyyri koristeltavana. Ensimmäisenä maalasin tietysti LRM-lavettien etulevyt ja käsistä laserputket. Harkitsin hetken, josko olisin maalannut Mad Dogiltakin käsivarret metallisiksi, mutta ajattelin sitten että se olisi ollut vähän liikaa kun ylärungossa oli kumminkin jo isoja kokonaisuuksia. Torson kääntösysteemin maalasin kumminkin, samoin nilkkanivelet.

Selkäpuolella oli taas säleiköitä sekä parit hyppyrakettien suuttimet. Jaloista olisi voinut maalata metalliseksi enemmänkin, mutten halunnut vetää ihan överiksi.

Hellbringer

Viimeisimpänä käsittelyyn pääsi Hellbringer. Maalasin ohjuslavetin ja valonheittimen tai mikälieneen etulevyt, ERPPC-putket sekä sivutorson laserputket, polvia unohtamatta. Oli ihan mukavaa, että Hellbringer ei ollut tasan symmetrinen joten sen korostaminen tarjosi lisävaihtelua.

Muista poiketen ajattelin, että Hellbringerin käsivarret eivät olisi liian huomionkipeät metallisina, joten maalasin ne. Vaihtelu oli ihan toimivaa.

Jadekoristelut

Nyt koko Tähti oli lähestulkoon samassa pisteessä, ohjaamolaseja lukuunottamatta. Päätin jättää ne myöhemmäksi ja käydä ensin jadekorostusten kimppuun koko porukan voimin. Muistin jademaalini olevan vähän paksua, joten aloitin ohentamalla sitä huolella. Olisinpa vielä päässyt jossain välissä päivittämään pienimmät siveltimeni uusiin.

Valikoin puolisatunnaisia kalikoita korostettavaksi ja noudatin yleisiä ideoitani muuten vaan kuten ohjuslavettien reunoja korostamalla. Kun olin saanut jadekorostukset kasaan, kävin vielä kaikki läpi ja maalasin tummanharmaalla lisää metalliosia.






Ohjaamoihastelua ja metalliefektikorostus

Ohjaamolaseja maalatessani korjasin myös parhaani mukaan molemmat LRM-lavetit joissa oli töröttävät ohjuskärjet tarjolla. Näin oli parempi.

Sotkin myös haaleamman ja todella ohennetun harmaan, jota tökin epämääräisesti kaikkiin tummanharmaisiin osiin. Tässä skaalassa jekku ei toiminut yhtä hyvin kuin panssarivaunukokoluokassa tai sitten maalini oli erilaista tällä kertaa.






Tästä seuraava askel olisi vapaan käden taiteilua, jossa olen aina ollut surkea. En silti meinannut taittua tilaamaan FPG:ltä tusinaa siirtokuvasettiä. Kynäruiskusapluunat olisivatkin asia erikseen, niitä en epäröisi tilata hetkeäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti