22.11.2023

Öljyväritys

Hitaan kuivumisajan säistysoperaatio

Tähän mennessä olin maalannut BattleMechini tähän kasaan kahdessa maalaussessiossa, peräkkäisinä iltoina. Nyt joutuisin odottamaan litkuni kuivumista jonkun verran pidempään, jokusesta päivästä ehkä jopa viikkoon, riippuen myös siitä miten arkikalenterini elelisi.

Seepia

Paneelirajojen ja kevyempien varjojen litku oli jo tutuhko operaatio: pieni plöräys maalia (ABT-002) paletille ja ohenninta sekaan, kunnes lopputulos oli sopivan ohut. Nyt en enää vauhkonnut siitä että johonkin kohtaan meni ensimmäisellä kertaa ihan liikaa litkua, kun nyt tiesin sen lähtevän helposti ja vaivattomasti pois heti halutessani.

Litkutin kulmat, nurkat, paneelirajat ja kaikki tummemmat pinnat. LRM-lavettien kohdalla efekti oli oikein mainio, vaikken porannutkaan niitä erikseen auki. Kun olin saanut litkun levitettyä ja asetuttua, pyyhin ylimääräisiä pois aika pian. Halusin saada tasaiset pinnat, erityisesti yläpinnat sekä kädet puhtaammiksi, nivelet, koloset ja muut piilot saivat jäädä tummemmiksi.






Tähän tilaan minä sen jätin, kuivumaan omaan rauhaansa. Kiilto vähenisi jo seuraavaan päivään mennessä, mutta kosketuskuiva se ei olisi vielä ihan heti, mutta ripeämmin silti kuin paksummalla maalilla. Päätin antaa sille joka tapauksessa jokusen päivän ihan suosiolla.

Kolmen päivän kuluttua Archerin ilme oli kevyesti erilainen. Nyt se oli valmis jatkokäsittelyyn tai sitten tämän saman efektin voimistamiseen - tai heikentämiseen. Olin tyytyväinen varjoihin ja paneelirajoihin, joten en antanut sille toista käsittelyä samalla tai esim. rasvaisemman näköisellä litkulla.


Olin jossain välissä vähän mietiskellyt mitä jos Archerille tekisi jonkunlaisen täpläfiltterin mutta pelkäsin vähän, että innostuisin liikaa ja näin pienessä laitteessa se ei toimisi niin hyvin. Kevyt haalennus sen sijaan kuulosti hyvältä, joten päätin siirtyä sen kimppuun. Kevyesti.

Kiillotusta taas

Valikoin hyvin pienen määrän pisteitä, joihin tökkäisin täplän maalia (ABT-035 Buff) hammastikun päästä. Värisävyt ja täplien koko jotenkin saivat tämän näyttämään melkein sympaattiselta ja joltain aivan muulta kuin tulevaisuuden sotakoneelta. Oli melkein sääli olla jättämättä näitä tähän, mutta vain melkein.


Blendasin täplät pyörivällä liikkeellä pois näkyvistä pyöreäpäisellä siveltimelläni. Sitten jätin nappulan taas odottamaan parempia aikoja:



Aika voimakas efekti märkänä. Nappasin kumminkin pari päivää myöhemmin pikaisesti kuvat vertailua varten. Tietysti oikean vertailukelpoisuuden pilatakseni otin kuvat eri aikaan päivästä, eri päässä taloa ja muutenkin eri valossa.


Paljaalla silmällä efekti toimi paremmin mutta en toisaalta käyttänyt näiden kuvien näpsimiseen turhaa aikaa. Idean niistä toivottavasti sai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti