29.11.2023

Linssit, lasit ja laatta

Hienosäätövaihe hienoine yksityiskohtineen

Öljyisen säistelyn jälkeen Archer oli saanut istua kuivumassa taas muutaman vuorokauden. Nyt jäljellä oli pari sinänsä helppoa mutta tarmokkaalle todella pitkätöistä yksityiskohtaa. Minä en amatöörinä ja taidottomana meinannut käyttää tunteja linssiefektien kanssa, vaan tekisin ne nämä aikalailla samalla tavalla kuin Rynnäkköluokan Tähteeni.

Linssit lasertykkeihin

Neljä kappaletta Diverse Opticsin keskitason laserkanuunoita, tyyppi 18, piti maalata näkyviin. Käsissä oli yhdet, tarinan mukaan päässä piti olla toinen pari mutta malli näytti hyvinkin siltä että ne olivat takakyljissä. Ties miksi pakoputkiksi minä niitä pari postausta sitten nimittelinkään.

Maalasin nänä neljä ERLas-tykkiä samoin kuin edellisetkin lasertykkini: pohjalle vihreä kerros (VGA 72732 Escorpena Green). Sitten lisäsin tipan valkeaa (VMA 71270 RAL9001 White) ja sekoitin vaaleamman sävyn, maalasin alaoikean sektorin (kellotaulusta puhuttaessa joku 1600-1900 -alue). Jos nämä olisivat isompia, niihin olisi sopinut ehkä kolmaskin sävy, mutta kun ei niin ei. Sen sijaan maalasin yhden valkean pisteen noin kello viiteen.




Ainakin ne erottuivat ympäristöstään.

Lasit ohjaamoon

Valikoin tusina vuotta sitten tämän palkkisputiikin tuulilasien väriksi vihreän, joten sillä mentiin nytkin. Ohjaamolasien pohja reunoineen oli jo alunperin maalattu tummanharmaaksi, joten nyt siitä ei tarvinnut huolehtia.

Aloitin maalaamalla vihreällä (VGA 72730 Goblin Green) molemmat lasit. Sitten vaalensin maaliani vähän sillä samalla valkealla ja maalasin jonkun verran pienemmän alueen alaoikeasta kulmasta. Kolojen pienuuden takia tein vain kolme kerrosta. Aivan lopuksi maalasin pienen valkean täplän kumpaisenkin lasilaatan vasempaan yläkulmaan.

Näiden jälkeen maalasin heksalaatan reunat tummanharmaiksi. Nyt ne näyttivät yhdenmukaisilta ja sopivat oivallisesti varoitusraitaosaan.

Ei minusta mitään sävyvelhoa ollut tulossa. Panssariosien reunoja saattaisin korjata vielä tummanharmaalla, jos nuo vihreät olivat menneet liikaa yli.

Laatta jalkojen alle

Pohjalaatta se hankalin päätettävä oli, kun sitä ei oltu mietitty jo vuosia tai vain kuukausia sitten etukäteen. En ajatellut tehdä mitään kovin kummallista, vallankaan tämmöiseen välipalaksi mieltämääni projektiin.

Muistin, että minulla oli tallessa vuosien takaa Woodland Scenicsin jotain kamaa ja niitähän oli kahtakin sorttia (Ballast, Fine, Light Gray sekä Buff - vaaleanharmaa oli auki joten käytin sitä). Peitin heksalaatan maanpinnan erikeepperillä ja annoin sen asettua ihan hetken.

Sirottelin päälle aiemminmainittua vaaleanharmaata putua ja tökkäsin päälle riekaleen kasvillisuuskopiota (sitäkin minulla oli kahta mallia: Coarse Turf, Medium Green; Foliage, Light Green). Aika yleispätevä peruspohja, näitä minä olen ennenkin tehnyt.


Jäin vain miettimään, pitäisikö tuota haaleaa ballastia kumminkin vähän sävyttää? Voisin sotkea jonkunlaisen ruskean öljylitkun, sillä tuohon saisi vähän maanläheisyyttä, nyt pohja oli aika autiomaanpaahteinen. Jätin kalikan kuivumaan yöksi.

Öljymaata

Minullahan oli tuo kuuden putkilon säistyssarja, josta oli hyvä valita värejä. Aloitin tekemällä maanväristä litkua (ABT093 Earth) ja levittelin sitä aikalailla koko alustalle.


Jostain päähäni tuli idea siitä, että jos en nyt jättäisikään sitä ihan näin yksiväriseksi. Setissä oli kahta eri mutaväriä, tein todella pienen määrän tummaa mutalitkua (ABT130 Dark Mud) ja töpötin sitä erinäisiin kohtiin.


Lisävaihtelua varten tein vielä vaaleaa mutalitkua (ABT125 Light Mud) ja tökin sitä vähän eri kohtiin, myös 'Mechin jalkateriin.

Nyt maasto ei ainakaan ollut yksimuotoinen. Näitä kuvia napsiessani maali oli tietysti vielä märkää, joten oikea lopputulos olisi nähtävissä seuraavana päivänä.

Maalinkuivatteluajan lisäksi tässä miniatyyrissä ei ollutkaan enää muuta tehtävää kuin mahdollisten pikkuhässäköiden korjaaminen ja kirkkaan lakan laittaminen linssien ja lasien päälle. Niistä en kirjoittaisi erillistä postausta, joten ensi viikoksi pitäisi saada kuvatukset otettua ja käsiteltyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti