11.3.2011

Uutta matskua X-Wingin alle

Kysyinpä tuossa yhdeltä enemmän mallailleelta tutulta, että mikä mieltä on miettimistäni pohjaratkaisuista. Alustaksi mietin, että tuollainen salsapurkin kansi voisi toimia ihan mainiosti, olisi sopivan kokoinen ja kaikkea. Siihen sitten jostain styroksimaisesta säätäisi jonkun asteroidipinnan (tuollaista pakkaushöttöä kun lämmittäisi vaikka tuikkukynttilän päällä, saisi pehmennettyä ehkä mukavasti ilman vakavia sulamis- tai palamisongelmia) ja jollain putkella (topsipuikko?) jonka sisään menevällä metallilangalla tukipulikka. Mutta kun sellaisen kanssa pitäisi porata reikiä mallin pohjaan eikä se oikein kutkuta.

Sain vastauksen suunnilleen näin: "Mulla vois olla töissä finnfoamia joka on vähän niinku styroksia mutta tiiviimpää ja mukavampaa muokata, pohjaks ehkä MDF-levyä ja vahvempaa rautapiuhaa taivuteltavaks niin ei tarttis porailla, sopiiko jos käyn vaikka perjantaina?". Tokihan se sopi. Tämä muutaman minuutin visiitti kesti sitten pitkälti toista tuntia, kun meillä molemmilla näkyy olevan tapana jäädä suusta kiinni. Tuollaisia Tapsa toi mukanaan:


Laatta vaaleansinertävää finnfoamia, valikoima noita mdf-lättyjä siisteillä reunoilla ja kieppi vahvanoloista metallipiuhaa. Piuhasta pitäisi sitten arpoa jonkunlainen kieppi, johon tuon X-Wingin voisi istuttaa (C-mallinen haarukkaote moottorien & siipien välistä siten, että toinen haara palaa takaisin) ja kääntää alas, ff:n ja pohjan läpi. Pahin ongelma tuossakin on varmaan asteroidin pinnan arpominen niin, ettei näytä väkinäiseltä. Kohtahan se taas kerran nähdään, miten mistiin meni.

Meinasin kyllä pitää pienen paussin rakentelussa mutta toisaalta, tuossa noita kyhättäviä olisi ja Model Expoonkin on enää vajaa 2kk aikaa niin pitäähän tuo joskus tehdäkin. Samalla jonon seuraava vaunu supattaa jo pyödän alta, että "rakenna minut, raaakeeennnaaa miinuuuuut"... Auf deutsch, natürlich.

Jospa menen mättämään Fallouttia niin loppuu moinen huutelu ainakin hetkeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti