19.4.2012

Edistymisraportti

Tämänkertainen postaus on olevinaan lyhyt ja ytimekäs. Oikeasti.
Tuoreimpien rakentelukierrosten aiheena on ollut pääsiassa vaunun takaosat, takakansi ja oikea kylki. Olen pyrkinyt paiskomaan kaiken oleellisen paikoilleen sillä tavalla, että vaunun itsensä maalaaminen onnistuisi sujuvasti.

Takakansi
Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että kaikenmaailman telineet sun muut kiinteät rakenteet ovat päässeet paikoilleen, mutta irtaimisto eli laatikot, työkalut ja sen sellaiset eivät. Jos nuo lekat ja tunkit olisivat kiinni telineissään, ne olisivat vain kynäruiskun sylkemän maalipilven tiellä ja hölmöjen "varjostumien" peittäminen aiheuttaisi herkästi turhia maalilammikoita.

Lisää hienoja piilodetaljeja
Hämmentävänä erikoisuutena Dragonin väki tarjosi myös konehuoneen puolelle lisää rompetta, joka ei ehkä koskaan tulisi näkymään missään. Mutta kun palat olivat tarjolla, totta kai ne piti lyödä paikoilleen! Maalausvaiheellehan tämä aiheuttanee lisää päänvaivaa, mutta se lie pieni hinta mahdollisesti siististä efektistä.
Kuka nämäkin muka näkee filtterien ja pienien aukkojen läpi?

Konehuoneen ilmastointia varten tarjolla oli muutama fotoetsiverkko, jotka toki nakkasin oitis paikoilleen. Näiden kanssa ei sentään tullut samanlaista määrää kiroiltua kuin 20FlaK38:n härpäkkeiden kanssa. Toisaalta, verkot vain laskettiin paikalleen, mitään ei tarvinnut vääntää, kääntää ja muuten vaan taistella paikalleen.

Aiemmin mainitsemaani työkalusteluun taisteluosaston kyljet liittyvät aika oleellisesti. Kyljillähän ne romut tuppasivat killumaan muutenkin. Allaolevasta kuvasta näkyy, etten kiinnittänyt kuin kutakuinkin oleelliset telineet ja tuet paikoilleen. Keskellä kahden telineen välissä näkyvä palikka onkin mielenkiintoinen, kyseessä on vaijeriteline, jonka ympärille kaapeli/vaijeri kieputetaan. Jollen onnistu katkomaan sitä vimmoissani joskus myöhemmin...

Tähän jäätiin eilisiltana, ensi kerralla ehkä enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti