11.9.2013

Migin maalauksen hienosäätöä

Lisää osia paikoilleen

Koneen yläpuolella viimeinen puuttuva lenkki oli ohjaamo. Kun olin testannut, että kuomu jopa sopii paikalleen, maalasin nuo kuskin työaseman ympärillä olevat, lasin läpi näkyvät pinnat vielä tummalla harmaalla (Vallejon Cold Grey, muistaakseni) ja askartelin muoviläpyskästä tähtäinvekottimen. Sen pitäisi olla kai vähän kaarevampi ja yläpuoleltaan vähän suojattu ja mustaksi maalattu, mutta en lähtenyt tuhoamaan aivan kaikkea ylikunnianhimoisena. Tuo sai riittää. Lärpäkkeen liimauksen kuivuttua liimasin kuomunkin kiinni erikeepperin vastikkeella siinä pelossa, että muut liimat olisivat a) sotkeneet tai b) huurustaneet koko roskan.

Sopiko se edes paikalleen?

Tähtäinvekotin

Kiinni on ja pysyy

Laskutelineet renkaitta

Yksityiskohtia

Nyt kun pääasioiden piti olla vähitellen kunnossa, rupesin tuhraamaan yksityiskohtien kimpussa. Luonnollisestikaan en ehtinyt ihan kaikkea saamaan valmiiksi, mutta onhan tässä aikaa ja iltoja. Nokkaan vedin Vallejon mustanharmaan (Grey Black) pinnan tutkalaitteistoa varten. Pinta-alan määrä on arvottu silmämääräisesti nettikuvista ja päätin samalla vaivalla, että kuomun edestä tutkablokkiin asti ulottuvaa mustaa heijastuksenestopintaa en tähän vedä. Osassa esimerkkejä moinen oli ja osassa ei - minusta tuo maalipinta ei sitä kaivannut.
Koneen pyrstöpuolella moottorien tiesmitkäliet sudin Vallejon Oily Steelillä sekä ylä- että alapuolella. Myöhemmin tulisin litkuttamaan nuo Citadelin/GW:n Devlan Mudilla vielä. Harkitsin ja harkitsen ehkä vielä, pitäisikö koko koneen yläpinta-ala litkutella tuolla ruskealla vai olisiko parempi jättää sikseen... Tätä kirjoittaessani olen kallistumassa "antaa olla"-puolelle.




Vetelin jossain välissä pienet piuhat myös päälaskutelineitten varsia pitkin, jarruletkuja ne kai ovat oikeasti olevinaan (nauttikaa mittavasta lentokoneasiantuntemuksestani). Fiksasin laskutelinekuilujen maalauksen vaaleanharmaaksi ohjelirpakkeen mukaisesti, mutta litkuttelin sekä niitä että laskutelineitä C/GW:n Badab Blackilla, jotta ne näyttäisivät sekä vähemmän silmäänpistäviltä että käyttöä nähneiltä. Raaka vaaleanharmaa ei ole kovin sievää katseltavaa, kts. edellinen sininen kuva tuosta ylempää.

Renkaat viilasin ensin yhdeltä kohdalta litteämmiksi, jotta rakkine istuisi tulevalla alustallaan ehkä vähän kivemmin. Sitten maalasin ne aiemmin käyttämälläni mustanharmaalla, koska perinteinen 0x0 -musta on tunnetusti turhan synkkä kumia(kaan) mallintamaan.

Mitäs vielä?

Yksikkönumero tai vastaava johonkin ilmanottoaukkojen viereen, ainakin kuvien perusteella arvottuna. Sitten vielä neukkutähdet siipiin ja sivuvakaajiin pitää vielä tuhrata valkoisella ja punaisella. Vapaahkolla kädellä taas tuttuun tapaan. Joku varmaan näkee tuonkin mahdollisena kaiken pilaamisena, mutta se nyt taas on sitä ja tätä. Käsintehtynä olen itse tyytyväisempi, siirtokuvien asettelusta en ole ikinä pitänyt ja kun en kerran käytä lakkoja, niistä jää aina typerät kiiltoefektit näkyviin. Ja mitä vielä. Niin, mallissa ei edes tullut tähtiä siirtokuviksi, joten ei niitä voisi senkään takia käyttää :)

2 kommenttia:

  1. Punatähdet vapaalla kädellä? Kai nyt hommaa helpottaisi edes (kolmien hieman eri kokoisten, koska sisäkkäiset tähdet) sapluunoiden askartelupaskartelu vaikka maalarinteipistä jos ei maskiteippiä viitsi rullallista moiseen upottaa? Minun näkökulmastani meinaan helpottaisi hommaa - jälkeen en puutu, tärkeintä on että rakentajalla on hauskaa - verrattuna siihen, että maalaa vapaalla kädellä aluksi säännöllisen viisisakaraisen tähden, sille valkoisen/keltaisen reunan ja tälle vielä punaisen ulkoreunan (tai vaihtoehtoisesti yrittäisi tehdä ohuen raidan punatähden särmiin).

    Tai no, itselläni käsi väpättää siihen malliin että freehand on vasta se vihon viimeinen vaihtoehto, jos moisen voi jotenkin kiertää :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, ehkä jonkunlainen sabluunakuvio voisi olla paikallaan hermojenkin säästämiseksi. Luulisin kyllä että helpointa olisi pykätä yksi tähtimuotti punatähteä varten ja sitten tuhrata valkoinen runtu tuolla kahden karvan siveltimellä jälkikäteen.
      Kun on kyse suorista viivoista allaolevaa kuviota mukaillen, niiden kanssa riittäisi ehkä teipinpätkä rajausta varten. Kolme päällekkäistä tähteä on ehkä lievää overkilliä :P

      Poista