17.12.2014

Yksityiskohtien kimpussa

Pientä roipetta

Olin vallan tyytyväinen rungon maalaukseen, joten pääsin jatkamaan muiden maalauspuuhien parissa. Potkuriosan maalasin pariin kertaan, sillä vanhan kullan värinen maalini (VMC 70878) ei peittänyt yhdellä kerroksella tarpeeksi hyvin.



Kun torni oli vihdoin maalattu, muistin vihdoin, että olin jättänyt D-rangan läpinäkyvät sylinterit ikkunoineen pois tornista. Onneksi minulla oli muutamaakin erisorttista litkua (Citadelin ikivanhat (ostettu ennen vuotta 1998) Blue Glaze ja Yellow Glaze) sopivissa väreissä. Maalasin ne rangoissaan, annoin kuivua ja erikeepperöin kaikki myöhemmin paikoilleen. Heti niiden perään liimasin myös noiden lokeroiden ikkunapalat kiinni, jotten unohtaisi niitä tyystin.





Periskoopin, radiosuuntima-antennin ja snorkkelin maalasin myöskin ohjeistetusti: ylimmät osat tosin mustanharmalla (VMA 71056) sysimustan asemesta ja muut teräksellä (VMA 71065). Periskoopin "lasin" suhrasin vielä erikseen teräksiseksi. Harkitsin sen litkuttamista sinisellä, mutten nähnyt sitä oleellisena.




UZO


Muistin vihdoin myös, että olin jättänyt UZOn kiikariosan irralleen. Liimasin läpinäkyvän palikan paikalleen ja liimauksen kuivuttua maalasin senkin mustanharmaalla. Ajattelin kyllä, että kuivaharjaan tuota kalikkaa vielä oikealla mustalla, kun vaan ehdin ja muistan. Kaikki linssipäät jätin paljaiksi, toivoen että sen ehkä jopa näkisi sopivasta suunnasta katsottaessa.


Lankut

Jos olisin alunperin miettinyt, missä järjestyksessä asioita olisi nopeinta ja helpointa maalata ja kasata, olisin tehnyt tietyt asiat eri päin kuin nyt tein. Toisaalta, mistäs minä kirjoitelisin viikosta toiseen, jos kaikki menisi aina kerrasta nappiin?

Keulaosan lankkurivistöt olisi siis maalattava, ei niitä voinut jättää harmaiksi. Värisävy sitten olikin toinen asia. Pienen penkomisen jälkeen löysin vaaleahkoa ruskeaa (VMC 873 "US Field Drab"), jolla vetelin lankunpätkät ympäriinsä.


Seuraavana iltana litkutin ne jo hieman paksuhkoksi käyneellä Citadelin Devlan Mudilla. Olin miettinyt tuokion, josko käyttäisinkin mustaa, mutta se tuntui etukäteen vähän turhan synkältä vaihtoehdolta. Todennäköisesti se olisi kuitenkin toiminut ihan hyvin. Kenties.

Kuvista näkee, miten ruskea litkutus toimi. Minusta lopputulos näytti oivalliselta, tai ainakin ne näyttivät puumaisilta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti