2.9.2015

Uusiksi vaan

Ensi töikseni napsin siipipaloista ranganjämät irti ja maalasin koko palasetin (ikkunoita lukuunottamatta) uusiksi. Siivet jouduin maalaamaan kahdessa eri sessiossa, kuivattelun takia.


[15]

Työjärjestys teoriassa

Päätin, että toimisin seuraavasti: ensin maalaisin ohjaamon valmiiksi, oletettavasti muutamana eri iltapäivänä. Mietin, että jos saisin jäljiteltyä sisäpuolella TIE Fighterin (yksi LucasArtsin parhaista peleistä ikinä) ohjaamonäkymää jotenkin, olisin onnellinen. Pilotin mahdollinen kustomointi kuuluisi tähän etappiin.

Maalauksen valmistuttua kasaisin koko rottelon valmiiksi. Valmiiksi rakennetusta mallista voisin sitten siistiä irvistykset ja muut vastaavat pois ennen ulkopuolen maalausta. Samalla nuo ohjaamon läpinäkyvät osat maskattaisiin.

Seuraavaksi tulisi viimeinen pohjamaalikierros paljaiden osien kohdalla. Sen jälkeen maalaisin rungon jonkinsävyisellä (tummahkolla) harmaalla varoen aurinkopaneeleja. Aurinkopaneelit maalattaisiin luonnollisesti sysimustalla ja huolella maskattuna. Kauniiksi lopuksi siipien ulkolaidan ylä- ja alaväkäsiin maalaisin punaiset pitkittäisraidat.

Koska olen nyt ruvennut säätämään tuoreena käännynnäisenä noiden lakkojen kanssa, pinnottaisin varmaankin paneelien pinnat kirkkaalla lakalla, koska ne nyt tuppaavat heijastamaan valoa kivasti. Muun mallin taas lakkaisin suoraan mattana, kun tähän kieppujaan ei ollut tulossa siirtokuvia tai muuta humpuukia.

Näin minä ainakin olen suunnitellut. Vaihteeksi olen tosin luottavainen ideani hyvyydestä.

Ja käytännössä

Aloitin kaikkien ohjaamon sisäpuolisten osien maalaamisella mustanharmaalla (VMA 71056 Grey Black). Tässä vaiheessa palikat olivat ikään kuin mitään ei olisi ikinä tehtykään, vaan vähät siitä.



[20]

Seuraavana iltana kuivaharjasin samaiset palaset tummalla harmaalla (VGC 72050 Cold Grey), en ihan hellävaraisesti. Oleellista oli nostaa pinnanmuotoja vähän esiin, muttei liian vahvasti. Koetin pitää huolen siitä, että jotenkuten edes näkyvät osat olisivat erityisesti kunnossa.



Lopuksi kuivaharjasin nuo kalikat huomattavasti kevyemmällä otteella vaalealla harmaalla (VGC 72049 Stonewall Grey). Omaa mielenrauhaani minä tässä lähinnä olin petaamassa, mutta ehkä jotain saattaisi nähdä lasiosien läpi tarkalla tihrustamisella.


[30]

Elokuvatarkkaa tästä ei saisi millään - tai ei saisi ainakaan minun kustomointitaidoillani. Tuota aiemmin mainitsemaani MFD:tä ja tutkanäyttöjä en varmaankaan saisi tungettua mihinkään, sen verran askeettisesta ohjaamosta oli kyse. Jostain kumman syystä pelejä ei ole käytetty referensseinä, mistä sitten johtuukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti