11.5.2016

Komentomaali

Värimaailman valinta

Olin vähän kahden vaiheilla: joko maalaisin tämän perinteikkääseen sakemanniharmaaseen tai sitten naamiokuvioon. Boksin kannessa auto oli harmaa ja olen aina ylläpitänyt mielikuvaa näistä kinnereistä nimenomaan harmaina. Sain jostain syystä oudon päähänpiston maastokuvion toteuttamisesta alihankintana.

Kysyin projektiassistentiltani, josko hän haluaisi maalata Kübelwagenini naamiokuvion. Vastaus oli riemukas kyllä ja että hän haluaa tehdä siitä oranssin! Ei. Maalaisin keltaisen pohjalle ja jättäisin viherruskean kuvion vapaaksi riistaksi. Sekin kelpasi, mihin olin oikein tyytyväinen.

Ripeä aloitus

Ruiskuttelin sotakuplan ja rangoissa odottelevien renkaiden keskiöt pikapikaa ensin pohjamaalilla ja myöhemmin perinteikkäästi Vallejon Dunkelgelbillä (71081 Tank Dark Yellow). Kuviin en niitä turhaan mahduttanut, mutta tein samat toimenpiteet myös PVäl-osastolle (hakku ja soralapio) myöhempää käsinmaalausta ja asentelua varten.



Alihankinta

Tuosta oli pienen ihmisen hyvä jatkaa käsipelillä. Tarjosin sekä värit (VMA 71096 Panzer Olive Green; VMA 71041 Tank Brown) että pensselin ja nostin käteni kuvaannollisesti pystyyn.




Kokonaisuudesta tuli aika vihreävoittoinen, mutta kuka minä olen taiteilijaa komentelemaan? Naamiokuvioinnin jälkeen kävin maalaamassa penkit ruskeiksi, ohjauspyörän ja renkaat mustanharmaiksi (VMA 71056 Black Grey) ja sivupeilit teräksisiksi (VMA71065 Steel). Kuivaharjasin vähän metalliväriä sinne sun tänne kulumia ilmentämään ja mustanharmaata erityisesti moottoripuolelle sekä vähän oviinkin.






Hienosäätöä

Tuon alaslasketun rättikaton päätin maalata myöhemmin vähän erisävyisellä kellertävällä. Perusteluni tälle oli se, että koska se oli tyystin eri materiaalia, niin ei sen Dunkelgelb voisi mitenkään olla 100% sama kuin auton metallirungon Dunkelgelb.

Maalasin PVäl-osaston kamppeet samalla tohinalla. Puuosat samalla ruskealla ja metalliosat teräksellä. Teräsosat litkuttaisin myöhemmin, puisia saattaisin tökkiä jotenkin muuten.


Murphy-setä kävi vierailemassa ja katkoin hakun korjauskelvottomaksi. Komentoauto sai siis pärjätä pelkällä lapiolla. Asensin renkaat paikoilleen ja fiksasin valurankojen paikkojen maalauksen. Näiden jälkeen aloitin tuhraamaan palkkiristejä auton kylkiin ja maalasin alaslasketun rättikaton keltaisella (VMC 70806 German Yellow). Sen voisi vielä litkuttaa, ettei se olisi ihan noin kirkas.



Tökkäsin vielä puuttuvan tuulilasin kiinni ja taisin murtaa toisen noista kiinnitystapeista samalla vaivalla, mutta kyllä se näytti paikallaan pysyvän. Käytin jo vähän turhankin paksuksi käynyttä Citadelin Devlan Mudia rättikaton litkuttamiseen. Ei siitä nyt ihan optimaalista tullut, joutuisin varmaan vähän hienosäätämään sitä jossain välissä, kun vaan olisi sellainen olo. Sen sijaan maalasin palkkiristeihin valkoiset ulkonokat ja päätin, että olkoon tämä tässä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti