4.5.2016

Auto ensin

Pilotin auto

Päätin aloittaa sotavolkkarista. Olisi ollut ehkä ihan hupaisaa, jos autoon olisi annettu edes yksi Heinziksi nimetty pikkufiguuri, mutta ei nyt sitten.

Melkein maltoin seurata ohjeitakin. Jätin renkaat erikseen, koska se tekisi maalausprojektista taas tasan sen verran yksinkertaisemman. Aloitin liimaamalla akselihässäkät vaihteistoineen (kai?) ja lisäsin pakoputkiksi olettamani hassunmuotoiset palikat taka-akselin taakse. Eivät ne kai mitään muutakaan voineet olla.


Pohja oli äkkiä valmis, siiryin siis yläpuolelle. Autoon tuli kaksi epämukavan ja epäsuhtaisen näköistä penkkiä ja vaihdekeppi. Kuplavolkkarimaisesti soma pikkumoottori sijoitettiin taakse.



Siinä ne sisätilat sitten olivatkin. Sinetöin ammeen kyljet kiinni ja tuudittauduin siihen uskoon, että kaikki vaan sopivat nätisti hetken päästä yhteen. Tuli siitä vähän ahtaan näköinen, mutta niin se kai oli oikeastikin.


Kas, tulihan siihen takapenkkikin ja takapenkkiläisiä varten oli asennettava kauhukahva. Perin ovelaa. Nokkalevyyn tuli minimalistinen kojelauta ja luonnollisesti myös ohjauspyörä. Ratinkin onnistuin asentamaan kohtuullisen suoraan, vaihteeksi.



Päätin asentaa konepellin umpinaisena. Jostain syystä se ei asentunut ihan aukottomasti, mutta kiinnitaitettu rättikatto peitti irvistyksen taktisesti. Umpikatto olisi kyllä ollut tyylikkäämpi, mutta kuten taisin viime postauksessa ounastella, tämä olisi maalauksen kannalta helpompi ratkaisu.



Jätin tuulilasin asentamatta tässä välissä ja rupesin liimaamaan viimeisiä yksityiskohtia kiinni. Sivupeilit olivat vähän kuoppaiset, mutta päätin niiden olevan ihan tarpeeksi hyvät. Lokasuojien Boschit asentuivat nekin harvinaisen suoraan. Vasemman etukulman NOTEK-marssivalo (joka näyttää vähän Wehrmachtin kypärältä) asentui sekin oikuttelematta. En minä ollut tällaiseen tottunut.

Päätin, etten rupeaisi vetelemään mitään omia johdotuksia yhtään mihinkään tämän mittakaavan mallissa. Luulisi myös, että autossa olisi ihan piilossa vedetyt piuhat, joten Projektimutinoitten autenttisuustavoite oli ihan saavutettuna näinkin.



Puolieuroinen skaalaa antamaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti