15.6.2016

Nurtsille, mars!

Neronleimaus

Sain hullun idean askarrella tällekin koneelle alustan. Vaihtelu virkistää, sanovat, joten halusin tehdä taas erilaisen kuin pari edellistä (jotka tosiaan ovat nekin olleet toisistaan poikkeavat). Toisen rähinän aikaan nurmikentät olivat nekin ihan käytössä, joten minä tekisin sellaisen!

Mozart apuun

Kaapissa oli TXL:ltä mukaan tarttunut Mozartkuulalaatikko, jonka kansi oli ajatuksissani juuri sopivan kokoinen. Koeistutin Focken tuon kannen päälle ja hyvinhän se sopi, juuri ja juuri.


Ajattelin, että voisi olla hyvä karhentaa tuota sileää muovipintaa vähän, niin maali ja liima pitäisivät ehkä vähän paremmin. Hioin ristiin rastiin sekä kannen että kaikki sivut. Reunat maalasin Vallejon suklaanruskealla (VMC 70872 Chocolate Brown) ja jätin rauhaan.



Liimaa ja rautatieputua

Levitin kannen päälle vähän puuliimaa ja levitin sotkua ympäriinsä niin, että liimakerros olisi kattava muttei ĺiian paksu. Varoin äärilaitoja ja jätin niille pienen epämääräisen muotoisen marginaalin.



Aloitin vihreän mukakasvuston levittämisen koneen alle jäävistä alueista ja koetin jättää renkaisen kohdat mahdollisimman auki.Sitten painoin koneen paikalleen ja jatkoin alustan kuorruttamista. Käytin pääasiassa vihreää putua (Woodland Scenics: Coarse Turf, Medium Green), mutta revin värivaihtelua tuomaan myös muutaman höttösen kellertävämpää vihreää (Woodland Scenics: Foliage, Light Green) hässäkkää. Samoin tökin sinne tänne muutaman mukaruohotupsun (Noch: Grasbüschel Sommer; Noch: Grasbüschel Herbst) ihan vaan vaihtelun vuoksi.

Kun olin kutakuinkin tyytyväinen asetteluun ja pinta-alan peittävyyteen, otin koneen vielä irti ja painelin sen renkailla pienet, mutta toivottavasti edes lievästi erottuvat urat aikalailla suoraan taaksepäin. Näin kone ei ehkä näyttäisi siltä, että se olisi vain pudonnut taivaalta tuohon paikalleen (kts. huhtikuiset kitinäni AT-ST -mallista lumimaastossa).





Olin siis ripotellut tuota putua aikalailla roimalla kauhalla niin, että en vahingossakaan jättäisi kaljuja kohtia valmiiseen alustaan. Jätin tekeleen asettumaan vajaaksi vuorokaudeksi ennen kun karistelin turhat pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti