8.3.2017

Valmista: projekti II/17

Vihdoin viimein raketinheitinajokkini oli sellaisessa kunnossa, että sen saattoi julistaa valmiiksi. Napsin viimeiset kuvat (ja näpsäytin sen turkasen vasemman sivupeilin taas irti enkä enää jaksanut edes välittää) ja pistän ne nyt tähän ihmeteltäväksi. Niin joo, se tekosyy, kai sekin tulisi sepittää tähän väliin.

Tarina

Kaikkihan tietävät, että rakas itänaapurimme on miehittänyt osaa Ukrainaa jo hyvän hetken. Alkuun uutisissa oli tarinoita näistä vihreistä miehistä, tunnuksettomista soltuista. Päätin hulluuksissani sitoa tämän hyrskyttimen kohtuutuoreisiin tapahtumiin, kun joku ehdotti digicamoa perinteikkäämmän sijasta.

Vaikka digicamo ei itsessään ole mikään uusi idea, se on noussut laajempaan käyttöön vasta nyttemmin. Tälläkin taustalla Ukrainan tapahtumat olivat teemaan sopiva veto. Ovien kylkiin tulleet Kaartin merkit näyttivät samoilta kuin mitä paikan päällä ilmeisesti* tavatut hippasen raskaammat heittimet ovat myös kantaneet kyljissään. Ehkä siis yksikön (en lähde kääntämään väkisin suomeksi, kun en ole asiaan tarpeeksi perehtynyt: 439th Guards Rocket Artillery Brigade) varastossa oli vanhoja BM-21 -heittimiä, joihin ei riittänyt GPS tai ГЛОНАСС -laitteita, niin saattoivat hyvin väittää, että ajokki oli vain eksynyt vähän väärälle puolelle rajaa...


Kuvat

Tässä nämä perinteikkäät myötäpäivään kiertävät pää- ja väli-ilmansuunnista napatut kuvat fiilistelymielessä.













Oudot bonuskuvakulmat



Siinä nyt pohjastakin kuva, että sekin näkyy tehtynä

Vihoviimeinen kuva konehuoneesta. Melkein lähdin rustaamaan konepellille toimivia saranoita, mutten sentään ollut ihan niin sairas mieleltäni.


*) Internet-lähteiden luotettavuudesta saati sitten niiden puolueettomuudesta tämän teeman ollessa kyseessä en voi enkä välitä mennä takuuseen tänä valeuutis- ja propagandantäytteisenä aikana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti