26.12.2018

Ekat maalitipat

Siitä on taas kalenteria katsoen jo aika monta kuukautta, kun viimeksi mitään pääsin maalaamaan. Onpahan ollut vaihtelua ja kaikkea sekavaa tekemistä välissä.


Pohjamaalia

Otin ihan minimialueet tähän väliin pohjamaalattavaksi, kävin siis läpi äijät penkkeineen sekä ohjaamoalueet. Ja koska saksa on kielenäkin täynnä poikkeuksia, maalasin proottorin spinnereineen valkoiseksi jo nyt.





Ohjaamoalue

Ruuttasin ohjaamo-osat seuraavaksi tummanharmaiksi (VMA 71055 (Black Grey RLM 66)) oikein huolellisesti. Jos olisin malttanut maskata siipiä, joutuisin ehkä puljaamaan niiden kanssa myöhemmin vähemmän. Odotin kuitenkin, että saattaisin joutua kittaamaan tuota naitoskohtaa niin en ottanut turhan vakavasti tätä vaihetta. Ylimaalasin kuuskutosella myös ohjaamokaukalon sen osan, joka jäisi kuomun alle. 

Kauniiksi lopuksi ruiskuttelin miekkoset kellertäviksi (VMA 71246 Yellow Brown) kun se vaikutti oikein hyvältä sävyltä lentelyhaalareihin ja erottuisi ohjaamon sisältä kivasti. Jollen siis sotkisi kuomua ihan kelvottomaan kuntoon myöhemmissä vaiheissa.





Käsinmaalaustakin

Sen suuremmitta harhaluuloitta mittaritaulun nåkyvyydestä tökin pensselinkärjellä mustia (VMA 71057 Black) täpliä kutakuinkin jokaisen mittarikohouman päälle ja myöhemmin jokuseen niistä pieniä valkoisia (VMA 71001 White) prötöjä. Näin sain vähän mittarimaisuutta tähän osuuteen. Lopuksi pyyhkäisin vähän keltaista (VMA 71002 Medium Yellow) pariin kohoumaan rungon sisäkyljissä erinäisiä säätövipujen kahvanpätä kuvaamaan. Punaisen maalin olin tietysti unohtanut etsiä, joten sellaiset vipupallukat jäivät tällä kertaa merkkaamatta.



Mustalla muutenkin sotkiessani otin ja maalasin mustiksi sekä radiolaitteet, ilotikun kahvan, miehistön saappaat (jotka näillä figuureilla näyttivät joko kävelykengiltä tai ukoilla oli tosi epäsärmätyt gonalahkeet). Tökin ukoille myös lentäjälasit mustiksi, kun meinasin vetää niihin vielä metallipinnat päälle. Autenttisen näköisiä linssejä en saisi maalattua varmaan mitenkään tällä skaalalla.

Fiksailin FunkGeräteihin vähän valkoisia korostuksia, jotta ne näyttäisivät vähän muultakin kuin mustilta palikoilta. En kuitenkaan ruvennut tekemään mitään sen erikoisempia tai autenttista jäljittelevämpiä tekosia, kun noidenkin erottuminen oli vähän siinä ja tässä.



Tossujen jälkeen maalasin ukoille ruokalaput (kai ne olivat oikeasti olevinaan pelastusliivit) tuolla aiemmalla keltaisella. Figuurien skulptaus oli yleisesti ottaen jotain aivan muuta, mutta päätin mennä tällä kuitenkin, kun olin kerran päättänyt. Jääräpäisesti.



Viimeisenä ja ehkä oleellisimmin eroittuvana osana maalasin ukoille ruskeat (VMA 71041 Tank Brown) nahkakypärät ja lentorukkaset. Lopuksi korjasin alaraajoista pari huonosti maalautunutta lahkeenosaa samalla keltaruskealla.

Ukkelien valmistuttua maalasin heille penkit samalla ohjaamovärillä (RLM 66) ja rynttäsin istuimet kiinni lattiaan. Jos ensi kerralla istahtaessani muistaisin ne punaiset kahvanpäät niin hyvä, mutta jos en niin eipä tämä kone siitä hajoaisi. Voisin vielä ehkä katsoa myös syöksyvöitä kun olisi mahdollisuus ennen rungon sulkemista. Muuten ensi kierros olisikin taas rakentelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti