4.9.2019

Laskutelineet

Ongelma

Ensimmäinen ja suurin ongelma noissa aikanaan irtileikkaamissani laskutelinejaloissa oli se, että niiden kiinniliimaaminen suoraan takaisin ei ollut oikein fiksusti mahdollista. Profiilista päätellen olin naksinut ne aika raa'asti sivuleikkureilla. Kontaktipinta oli minimaalinen ja kun tassujen olisi kannettava koko härpäkkeen (greebleillä kasvatettu) paino, jotain oli lisättävä.

Ensimmäinen ideani oli metsästää internetin ihmemaasta laskutelineiden mallit ja printata uudet tilalle. En löytänyt mitään hyödyllistä, vallankaan tämän sarjan palasia mallinnettuna.

Ratkaisuyritys

Kaivoin varastostani kasan klemmareita, joita olen aiemmin käyttänyt pienimuotoisina luumaisina tukipaloina. Vanhan Citadelin sormiporani olin jotenkin onnistunut hukkaamaan, enkä löytänyt sitä mistään. Kävin sitten ostamassa uuden sormiporan, jossa tuli mukana parin eri koon teriä (hyllyssä olisi ollut kyllä parinkymmenen terän pakettikin, mutta ajattelin selviäväni vielä tällä).


Aloitin pätkimällä kaksi pätkää per laskuteline ja taivuttamalla ne mielestäni hyödylliseen kulmaan tukea varten. Pikaliimasin pätkät runneltuihin laskutelineisiin. Sitten porasin laskutelinekuiluihin reikiä näitä tukivarsia varten.


Tiesin kyllä jo tässä vaiheessa, ettei tuo tulisi riittämään. Todennäköisesti rakennelma kaipaisi poikittaistukea lisätankojen tai vastaavien muodossa. Ei se näyttäisi samalta kuin elokuvissa, mutta ajattelin, että kun oikeissakin lentävissä koneissa on usein sellaisia, kyhäelmäni näyttäisi silti uskottavahkolta ratkaisulta.

Tilannepäivitys

Viritelmäni ei toiminut. Asennus ei onnistunut ja tukipätkät eivät sopineet mitenkään. Ehkä tämä oli ennustettavissa, mutta oli sitä silti kokeiltava.

Mietiskelin tässä, josko koettaisin tehdä ihan uudet laskutelineet styreenistä. Todennäköisimmin se olisi näin näkyvässä rakennelmassa aivan liian korkealentoinen tavoite omiin olemattomiin kykyihini nähden. Päätin nukkua yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti