28.8.2019

Sukkulalitkua

Korostelua

Valkoisella koskemattomia harmaita kohtia päätin korostaa harmaalla litkulla (Vallejo Model Wash for dark & grey vehicles (76516 Grey)). Ehkä tuota voisi soveltaa myöhemmin vielä valkoisiinkin kohtiin, mutta testaisin kyllä pohjapanssaripuolella, koska jos litku pilaisi valkean, se ei haittaisi mahapuolella ehkä ensinkään.

Aloitin huomaamattomimmasta kohdasta, nokkaosan alaetureunasta. Kävin aika ripeästi läpi koko kalikan, nurkkiin ja oveliin muotoihin keskittyen. Jokunen kirkkaahko väriläiskä (punainen, vihreä, sininen väri kaapeliin, painikkeeseen) saattaisi parantaa tuota aluetta rikkomalla monotonista harmaata maailmaa. Kenties, kenties...


Sukkulan eturunko jäisi loppujen lopuksi aika hyvin nokkamodulin varjoon, mutta silti tiesin litkun korostavan tätäkin aika kivasti. Ehkä joihinkin kohtiin olisi voinut vetäistä ruskeaa tai mustaakin litkua, mutta ainakin tässä välissä harmaa kelpasi. Sisäosaan en koskenut, koska olin lukitsemassa laskusillan kiinni-asentoon kun niin pitkälle ehdittäisiin. Ramppi ei jotenkin näyttänyt niin hyvältä, että olisin halunnut pitää sen avattavana.


Sukkulan selkäpuoli kaksoislasertykkeineen oli nyt vähän parempi, mutta nuo kaapelimaiset vedot saattaisivat nekin toimia paremmin esimerkiksi mustina. Nokan pohjan lailla pari monotonista aluetta rikkovaa yksityiskohtaa olisivat hyvä juttu. Lasertykit maalaisin varmaankin mustiksi, gunmetal (saati sitten kirkkaampi teräs tai peräti kromi) ei välttämättä olisi tuolla kotonaan.


Loppuyhteenvetona: parin prosessiaskeleen päässä olisi varmaankin satunnaisten hillittyjen väriläiskien lisääminen harmaaseen yleisilmeeseen. Siivet olivat jo ok, joten niihin ei tarvitsisi käydä, ellei sitten paria lisähuitaisua taitetulla valkoisella laskettaisi. Tämä tehtäisiin samalla kerralla sukkulan moottorien ympäristön kanssa, se kun oliv kuvassakin selvästi nähtävissä edelleen keskeneräisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti