9.10.2019

Laskutelineet III

Mäntimässä

Ryhdyin rakentamaan laskutelinettä liikuttavaa mäntää katkaisemalla pätkän styreeniputkea. Ensimmäinen silmämääräisesti katkottu pätkä oli turhan pitkä, joten lyhensin sitä aavistuksen verran (viitisen milliä). Koesovituksen perusteella pötkylän pituus näytti hyvältä toisesta reunastaan.


Leikkasin sylinterin toisesta päästä viipaleen pois silmäarviolla vedetyssä kulmassa, jotta saisin laskutelineeseen kiinnitettävään osaan mahdollisimman täydellisen liitoksen. Siitä tuli ihan hyvä.


Jotta uusi osa olisi jotenkin samalla design-linjalla olemassaolevien mäntämäisyyksien kanssa, päätin liittää mäntäputkiloni alapäähän paksunnoksen. Tässä vaiheessa päätin, että yksi kaari riittäisi, mutta kuten tavallista, en sulkenut mielenmuutoksia pois etukäteen. Yksinään se ei ehkä toimisi hyvin, läheltä katsottuna ainakaan, joten ehkä sitä pitäisi greeblata vähän tulevaisuudessa. Kaukaa katsottuna viritelmäni toimi kuten sen oli tarkoituskin.



Asennus

Kustomointini alkoi liimaamalla putkilo laskutelinekuilun pohjaan (vai kattoon?) ja toisesta päästään kiinni laskutelineen kylkeen. Jos laskutelineet eivät olisi olleet siinä kunnossa kuin missä olivat, en olisi mistään hinnasta tehnyt tätä tässä järjestyksessä, vaan olisin lisännyt lisäpalikkani ensin tukevasti ja vasta sitten lyönyt jalat kiinni. Pinseteillä, kevyellä murinalla ja muutamalla uudelleenyrittämällä styreenipätkä jäi sinne minne sen pitikin. Hetken liiman kuivumista odoteltuani liimasin myös mäntäkaulurin kiinni silmämääräisesti hienoon paikkaan.



Testi

Kenties jo viidettäkymmenettä kertaa halusin nähdä välituloksen ja tökkäsin ohjaamomoduulin eturunkoon kiinni vain nähdäkseni yleisilmeen. Olin edelleen sangen hyvällä mielellä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti