15.4.2020

Säistystuokio numero 1

Rauhallisemmat metalliosat

Teräksenväriset, kirkkaat ja puhtaat moottoripalat olivat sivat varmaan sopineet vielä tehtaansa hihnalla kulkevaan koneeseen. Kuivaharjasin todella rankasti kaikki osat gunmetal greyllä.



Näyttivät vähän uskottavammilta ja eläneemmiltä näin päin. Toki olisin voinut alunperinkin maalata koko roskan gunmetalilla, vaan kun visioni oli saada vähän tylsästä gunmtalista vähän elävämpi jollain kirkkaammalla metallilla sen alla. Makuasia se kai taas oli.

Litkutusta

Litkutin metalliosat ruskealla (VMW 76513 brown) tuodakseni niitä vielä vähän alaspäin kiiltoasteikolla. Ajattelin, että ruskea olisi tähän malliin sopivampi efekti kuin ehkä useammin metallisoien litkuttamisessa käyttämäni musta.


Olin kuvitellut tai todennäköisemmin muistanut väärin, että minulla oli varastossani Vallejon Model Washeista vaaleille maalikuvioille tarkoitettua tuotetta, mutta useampaan kertaan koko setin läpikäytyäni jouduin myöntämään myös itselleni, ettei sitä sitten ollutkaan hyllyllä odottamassa.

Käsittelin koneen pohjapuolen jo jokusessa malliprojektissa käyttämälläni harmaille ja tummille ajokeille tarkoitetulla litkulla (VMW 76516 for grey & dark vehicles), jonka lavean levittelyn jälkeen pyyhin enimmät maalit pois.


Pohjapuoli oli melkeinpä kokonaan nyt maalattu, noita ilmanottoaukkojen alapuolella olevia räppänöitä pitäisi ilmeisesti vielä tummentaa huolella ainakin referenssikuvatusten perusteella. Siihen ajattelin käyttää ihan vain mustaa litkua ja tyytyä siihen.


Mietin ajoittain jo seuraavia askeleita. Siirtokuvista punatähdet ja kenties konenumerot tulisivat varmaan käyttöön, kaikkia sairaita pikkumerkkejä tuskin suostuisin edes yrittämään, koska siirtokuvien kanssa tappelusta on aina tullut lähinnä huonolle tuulelle.

Niihin liittyen muistelin lukeneeni rss-feedeissäni jonkun blogipostausta jostain vekkulista scifi-aluksesta, jonka dekaaleja tekijä oli säistänyt kevyesti kynäruiskulla maalaamalla niidenkin päälle pohjaväriä. Kyseessä oli hiekanvärinen kiituri tai hävittäjä, joten tässä mallissa se ei taaskaan toimisi, kiitos naamiokuvion. Toki voisin aivan loppuvaiheessa, ennen mattalakkaamista, filtteröidä koko koneen (taas kerran) tomulla (VMA "Dirt") vaikka se vaatisi taas yhtä ohjaamolasiensuojauskierrosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti