8.9.2021

Radiomaalausta 1

Yleinen korjailukierros

Teippien poistamisen jälkeen ihastelin ja kauhistelin lopputulosta. Eivät nuo olleet pahemmin ylivuotaneet, mikä oli vain hyvä juttu. Radiolaitteisto ja sisälattian takaosa vaativat vähän korjailua. Tämähän meni oikein mukavasti.


Maalailin punaruskealla käsin kaikki valkoisesta erheellisesti kärsineet osat. Ripeästi mutta huolellisesti.

Radiolaitteisto, maalausohjeen perusteella

Tietoni tankkien radiolaitteistosta rajoittui lähinnä siihen, että a: kaikissa kotteroissa oli radio, ja b: mitä isompi kiho, sitä useampi radio tölkistä löytyi. Tästä mallista ei tietenkään löytynyt tekstiä siitä, mikä kokoonpano oli kuvattuna, joten joutuisin ihmettelemään ensin ympäri nettiä mitä nämä kolme- neljä boksia olivat ja erityisesti miltä niiden piti näyttää.

Modulaarisiahan nämä eivät olleet, joten ideana ei ollut rakentaa vaihtoehtoisesti joko rivivaunua tai komentovaunua. Vähän hämmentävää, koska olisi voinut kuvitella että semmoinen vaihtoehto kiinnostaisi hypertarkkoja mallareita (ja minua ihan periaatteellisella tasolla). Kenties kyse oli kuluista, kahden puolikkaan sijasta neljään osaan jaettu laitteisto olisi vaatinut rahtusen enemmän mallinnusta ja kenties tilaakin valurangoisa.

Oli miten oli, minä maalasin ne nyt aluksi kauttaaltaan valkoisiksi kuskin puolelta, samoin tuon oletettavasti mittaritaulun reunat. Radistin laitteistosta maalasin valkoiseksi kehikot tai rungot, mutta namiskuukkelitaulut jätin odottamaan jotain tummempaa värisävyä. Näin ne tulisivat ilmentämään "laitteet räkkiin"-ideaa ja ymmärtääkseni radiolaitteet tuppasivat olemaan tummasävyisiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti