20.10.2021

Ammustelineitä runkoon

Pommit kyljyksille

Vihdoin vaununi oli siinä kunnossa, että rohkenin palata pari sivua taaksepäin taistelutilan puolelle. Hyllyiltä puuttuivat vielä murkulat telineineen, vaan eivät kauaa.

Ilta 1

Liimasin ensin kahden taaimmaisen räkin väliin tulevat palikat. Seuraavaksi vietin puolisen tuntia irroittelemalla kranaattikerroksia ja raaputtelemalla niistä ylimääräisiä valumia pois. Ihan vaan pinoon ja paikoilleen iskettyinä ne näyttivät aika mainioilta.


Fotoetsimässä

Kunkin patruunalaukauksen pohjaan tuli fotoetsipala, jossa oli asiaankuuluvat merkinnät ja nallinpaikka. Näin jälkikäteen kuvasta katsottuna jokunen häntä oli jäänyt kiinni, kun en ollut nähnyt niitä paljain silmin.

Välitulos oli varsin oivallisen näköinen. Tähän meni yhden illan askarteluaika, vaikka olin kuvitellut olevani niin nopea, että olisin saanut koko setin kasaan yhdellä istumalla.

Ilta 2

Lisää samaa mutta toisinpäin. Irroittelin palat rangoistaan, napsin nipun fotoetsikiekkoja irti ja rupesin pikaliimailemaan. Aikasyöppöys ei vähentynyt ensimmäisestä sessiosta, koko iltahan tähän taas meni. Onneksi en sentään tälläkään kerralla liimannut sormiani toisiinsa, malliin tai fotoetsipaloihin.



Koesovitus

Pienin todennäköisyys sille, että palat menisivät keskenään sekaisin tuli siitä, että säilytin niitä paikoilleen ladottuna. Maalatessa joutuisin pitämään niistä ja niiden paikoista parempaa huolta, muuten joutuisin palapelilinjalle.

Melkoinen näky, vaikka räkit murkuloineen olivatkin vielä maalaamatta. Näiden vekkulien maalaamisesta sitä hauskaa tulisikin. Ennustin tässä vaiheessa ainakin kolmea, ellen peräti neljää (lyhyehköä) iltaa kynäruiskun parissa. Sen päälle vielä pensselipuuhastelut niin aikaahan palaisi kuin mitäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti