12.1.2022

Pioneerikamppeet

Kankia ja muita lapioita

Naamiokuviohommien valmistuttua rupesin maalaamaan pinohiiriromujen puisia osia. Etukannella makoilivat kirves, leka ja lapio. Takana ilmanpyörittimen päällä oli jonkunmoiset oksasakset, tai piikkilankaa niillä varmaan ennemmin katkottiin. Kaikista maalasin puiset kahvaosat hyvin tummanruskealla (aiemmin käyttämäni VMA:n mahonki). Ajatukseni oli kuivaharjata siihen vaaleampaa ruskeaa syitä tai syymäistä efektiä varten. 

Työkalujen kiinnikkeet sun muut jätin naamiokuvion määräämään tyyliinsä. Harkitsin kaikkien työkalujen kiinteiden osien pitämistä vaunun pohjavärissä tummankeltaisena, mutten nyt innostunut siitä tarpeeksi.


Bläkkistä ja puuta

Maalailin kaikkien työkalujen metalliosat metallimustalla. Ensimmäisellä kierroksella unohdin tietysti, kuten seuraavasta kuvasta näkyi, oikean takakyljen rautakangen. Takakannen palosammuttimen maalasin pohjaltaan punaruskeaksi (vai ruskeanpunaiseksi) vaunun sisätilojen perusvärillä. En halunnut vaunun päällä möllöttävää säiliötä ihan kirkkaanpunaiseksi, toisin kuin vaunun sisällä eleleviä sammuttimia. Venttiilihässäkän ja kiinnityspannat maalasin nekin metallimustalla.



Metallimaalin kuivuttua kuivaharjasin puuosia puuvärillä (VMA 71077 Wood) tuomaan tummaan mahonkipintaan eloa. Kaikki kiinnityspalikat jätin siihen tilaan, mihin ne olivat naamiokuvioinnin perusteella päätyneet.



Muuankin korjauskierroksen jälkeen maalasin vihdoin tuon puuttuvan rautakangen. Kuivaharjasin palosammuttimeenkin vähän kirkkaampaa punaista, tavoitteenani pitää laitos silti yleisilmeeltään sisaruksiaan tummempana.


Bonusefekti

Ennen tornin sinetöimistä maalasin koko vaunun kaikki eri periskooppipäät sisä- ja ulkopuolella metallimustalla. Niiden olisi pitänyt olla muistaakseni läpikuultavuuden puuttuessa vihertäviä (sen olisin tehnyt metallipinnalla ja sen päälle vedetyllä litkulla, koska en malttanut maskata lasipintoja ja taistella moneen kertaan maalattujen ja kuivuneiden teippien kanssa), mutta nyt päätin toteuttaa periskooppiefektin pimeämpänä. En kuitenkaan halunnut tehdä stiä mattamustana, koska se nyt ei kumminkaan näyttäisi fiksulta, edes lakattuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti