8.6.2022

Perustähden litkutukset

Litkunlatkun

Maalausjälkeni oli niin mielettömän kaunista, että melkein harmitti ruveta sotkemaan siihen päälle kaikkea muuta. Onneksi vain melkein.

Ajattelin taas kokeilla yhtä herra Savagen vinkeistä. Sen sijaan, että huljuttelisin nappuloitani varovaisesti ja rajatusti litkumaalilla ja jättäisin siihen, käyttäisin nyt kunnolla maalia ja pyyhkisin siitä aina isoimmat pois. Ammattilaisen tekemänä tuo ainakin onnistui näyttämään aina hyvältä, omistani en odottanut ihan yhtä menestyksekkäitä.

Vallejo Model Wash 76518

En ruvennut räveltämään ikivanhojen Citadel-litkujeni kanssa (en muistanut, mikä niistä oli käynyt paksuksi jo vuosia sitten), vaan otin esiin Vallejon mustan litkun. Lienette jo huomanneet, että tein tätä ns. liukuhihnamoodissa, Timber Wolf ensimmäisenä. Räimin mustaa aika huoletta kaikkiin sen näköisiin paikkoihin, joihin halusin lisää synkkyyttä.

Samantien kun olin käynyt kaikki koloset läpi, pyyhin talouspaperilla enimmät maalit pois maalausjärjestyksessä. Välitulos oli tummempi, muttei lainkaan niin päällekäyvä kuin juuri äsken nähty tuore litkutus (kyllä sekin olisi kuivuessaan vähän asettunut).

Samaa ideaa noudattaen kävin loputkin yksiköt läpi. Tummentelin lähinnä erinäköisten suuttimien ja lämmönpoistimien ritilöitä sun muita niveliä- Mikä nyt parhaiten näytti siltä, että sitä kannatti tummentaa muuhun ympäristöön nähden. Jok' ikisen mallin gunmetal-pinnat olivat oleellisia tällä listalla.









Pidin efektistä, tätä tulisin käyttämään jatkossa useamminkin. Kiitos taas, setä Savage!

Vallejo Model Wash 76512

Naamiokuviointia varten olin vetämässä toisen litkukierroksen, nyt Vallejon vihreällä. Nyt käsiteltäviä pintoja oli paljon enemmän, joten ryhdyin käsittelemään osakokonaisuuksia kerralla. Ensimmäisenä käsittelin Timber Wolfin keskitorson ja pään. Aikamoinen ero, sekä sävyssä että paneelirajoissa.

Jälleen pyyhin enimmät litkut paperilla pois, jäljelle jäi vielä se mikä jäi. Lopputulos miniatyyrin pinnassa oli paljon kevyempi.


 

Kokonaisuutena Timber Wolf oli paremman näköinen vaikka en osannut tietenkään enää sormissa olevasta nappulasta sanoa suoraan, miten se erosi itsestään noin kymmentä minuuttia aiemmin.



Jatkoin kaikkien läpikäynnillä samalla periaatteella: ensin litkutin yhden tai kaksi kehonosaa kerrallaan ja pyyhin samantien maalit kevyesti pois. Kaikista kohdista ja vaiheista en napsinut kuvia, ajattelin muutaman olevan kyllin kattava otanta.





 

Litkutettu vs litkuton

Yhden maalailusession jälkeen minulla oli kolme 'Mechiä ja yksin Elementaalisakara valmiina, kaksi 'Mechiä ja toinen Elementaalisakara taas saivat toimia vertailukappaleina. Ovelasti tuo käyttämäni vihreä parani aika paljon tällä tavoin.


Tunnusten viimeistely

Tässä välissä oli hyvä aika lisätä Klaanitunnuksiin niistä puuttuvat yksityiskohdat. Maalasin ensin Jadehaukoille miekankahvoista kiinnipitävät raatelukynnet ja sitten nokat, samalla keltaisella (VMA 71033)) kuin mitä olin käyttänyt aiemminkin.




Mustuutta

Jokin noissa Elementaalien rakettivanoissa oli jäänyt häiritsemään. Nappasin mustan ja kuivaharjasin sitä vähän, erityisesti vanojen vanhimpiin ja jäähtyneimpiin kohtiin. Kai ne vähän paremmat olivat tuollaisina.



Kuivaharjasin tässä välissä Executionerin Gauss-kanuunaa vähän kärsineemmäksi, vaikka tiesin tasan tarkkaan, ettei sillä magneettiensa kanssa ollut mitään syytä kerätä nokea pintaansa. Tuubi vain näytti liian puhtaalta. 

Kokeiluni tässä projektissa olivat tähän mennessä sujuneet yllättävän mallikkaasti, joten tunsin oloni rohkeaksi vielä yhden testin tekemiseen. Kyse oli kuitenkin vain Executionerista eikä mistään näyttävästä laitteesta.

Ryhmäkuva n+1

Taas yksi testiposeeraus valmistuneen välivaiheen kunniaksi. Edistyminen oli rivakkaa ja mukavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti