9.8.2023

Kahden sakaran detaljointia

Ensimmäiset yksityiskohdat

Kun olin kerran päässyt kahden Sakaran kanssa vauhtiin, päätin viedä niitä eteenpäin kolmen muun odotellessa vuorojaan. Nyt pääsin maalaamaan 'Mechien metalliosia ja ajattelin testata tässä skaalassa taas jotain erilaista. Edellisprojektissa tummanharmaa + ohut, laikukas vaaleampi efektikerros metalliosien päällä metallimaalien sijasta toimi minusta oivallisesti. Halusin nähdä miltä se näytti tämmöisissä palikoissa ja kokeilemallahan se selviäisi.

Tummanharmaat metalliosat

Dire Wolfin nokkapuolella metalliosat olivat aika ilmeiset. Aloitin vasemman olkapään LRM-10 -lavetin etupaneelista, sitten maalasin käsistä isoimmat tuubit (2x UAC/5) ja sitten niiden ympäriltä pienemmät putket (4x LLas, 4x MPLas) linsseineen. Ohjaamon ympäriltä maalasin metallisiksi myös ilmanottoaukot ja jaloista nilkkanivelet.


Selkäpuolelta tulkitsin metallisiksi vähän pienempiä kokonaisuuksia, kuten eri jäähdytysventtiilit ja kyynärpäiden nivelet sekä lonkka- ja polvinivelien liikkuvia osia. Päätin niiden riittävän oivallisesti.

 

Summonerin etupuolelta aloitin niin ikään LRM-15 -lavetin etulevyn sekä käsistä LB-10X:n ja ERPPC:n putket, jaloista polvinivelien liikkuvat osat.

Selkäpuolelta maalasin jäähdyttimien venttiilejä sekä hyppyrakettien suuttimet pohkeissa.


Ohjaamolasit

Maalasin ohjaamojen lasipaneelit kirkkaanpunaisella (VMA 71003 Red RLM23). Halusin ohjaamojen erottuvan selvästi, ja punainen kirkui vihreän seasta tehokkaasti jo aiempien 'Mechieni kohdalla. Ehkä tämä oli sarjakuvamaisempi lähestymistapa kuin kauan sitten käyttämäni mattamusta, mutta minusta nämä olivat näin näyttävämpiä vaikkeivät ehkä niin realistisia. Sikäli kun talonkorkuisia käveleviä panssarivaunuja räikeissä naamiokuvioissa ja hervottomissa aseistuksissa saattoi muutenkaan kutsua realistisiksi.


Erehdyin koettamaan LRM-ohjusten kärkien maalaamista kiireessä ja hapsottavalla siveltimellä. Ne joutuisin korjaamaan myöhemmin, koska nyt osa punaisesta osui etulevyyn eikä ohjuksen kärkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti