25.8.2023

Teini-ikäisyys naksahti

Kolmastoista vuosipäivä

Mietin tätä postausta aloittaessanin etten saanut oikeastaan mitään aikaan kuluneen vuoden aikana. Mutta sitten katsoin, että mitä olin mennyt kynäilemään ja olinhan minä saanut melkein kourallisen kamaa kasaan, ainakin rakentelupuolella. Muualla vähemmän.

V/22: SL-17 Shilone

Klaaniboksin lisäekstrabonuksena tullut Shilone oli melkein jo menossa avaruusruotsalaisten ilma-avaruusvoimiin, mutta päätin sitten viime hetkellä uudelleensijoittaa sen mahtavan Lohikäärmeen palvelukseen. Sotkuefekti saattoi olla vähän ylimitoitettu tai sitten ei, ainakaan leija ei näyttänyt siltä että se olisi rullannut tehtaalta ulos vartti sitten.

Ohjaamolasien kanssa olisin voinut koettaa jotain vauhdikkaampaakin, samoin kuin lasertykkien linssien koristelua. Mutta testasinpa moottorihehkua ja se antoi intoa ja ehkä uskallustakin efektileikkeihin joskus myöhemmin. Tai niin ainakin kuvittelin.


VI/22: Aikakone

Legoaikakonetta olin hingunnut ties miten pitkään, joten kun vihdoin sain sen kotiin toimitettuna olin tietysti ihan tolaltani mutta hyvällä tavalla. Harmi vain, ettei kotona ollut tällä hetkellä niin paljoa hyllytilaa, että kustomoidulla DeLoreanillakin olisi ollut loistopaikka.

VII/22: Galaxy Explorer

Pikku-ISD olisi ollut melkein yhtä innoissaan tästä setistä kuin keski-ikäinenkin ISD. Olin tosin ainoa taloudessa, joka tosiaan piti tästä, vaikka projektiassistentit tuolla mielellään leikkivätkin. Ja jollei aikakoneautolle ollut hyvää tilaa niin tälle sitä oli vielä vähemmän.

VIII/22: Jagdpanzer IV

Tankintuhoojavaunu oli kyllä erikoinen projekti, malli oli naurettavasti yksinkertaisempi kuin todella yksityiskohtainen Königstiger vuotta aiemmin, mutta silti poltin siihen melkein yhtä paljon kalenteriaikaa. Vuodet tosin olivat toisistaan melkoisesti poikkeavat ja kokeilin tämän mallin kanssa kaikenlaista uutta outoa.

Olin todella tyytyväinen siihen, että pitkän pähkäilyn jälkeen kokeilin sittenkin öljyvärejä ja toisaalta kirosin itseäni kun olin jahkaillut ja peräti hylännyt koko ajatuksenkin vuosien ajan. Oppia ikä kaikki ja parempi myöhään kuin ei milloinkaan.


 

Sain myös napattua paremmat lopetuskuvat, kun vihdoin uudelleenopettelin peruskäsittelyä kuvatuksilleni.

I/23: Kovin keskeneräisiä OmniMechejä

Mukamas nopea välipalaprojekti eli viiden miniatyyrin maalaaminen ja säistäminen oli vielä melkoisesti kesken, perusnaamiokuviointi edistyi mukavasti mutta kyllä ne vielä työtä vaatisivat ollakseen kivannäköisiä ja ihan esiteltäviäkin. Olisinkohan jo puolivälissä projektia nyt, kun kaikki viisi olivat saaneet harmaavihreän pintansa ja vain koristelu oli jäljellä?

Terveisiä noin kahden viikon takaa

Plus muuta

Python3 Doom-tarinageneraattorini ei ollut edistynyt viime kuukausina. Pygame-pelisäätöni eivät nekään ole päässeet työjonon kärkeen aikoihin, ei töiden jälkeen ole ollut intoa säätää vielä vähän lisää.

Steam Deck on toisaalta innostanut taas pelaamaan jotain uudempaa (System Shockin uusioversio, Mechwarrior 5: Mercenaries noin tusinalla modilla mikä on ollut hauskaa. Mitään kovin näppis-intensiivistä tuolla ei ehkä kannattaisi pelata, näiden pelituntien perusteella jokunen toiminto ohjaamossa ei löydy tuosta vaan, enkä keksinyt miten vaikkapa ilmaiskuja tilattaisiin vainolaisen niskaan ennen kun rupesin räpeltämään vasenta d-padia satunnaisesti jossian tehtävässä.

Nintendopuolella taas muutaman vuoden ajan satunnaispelattu Breath of the Wild oli siinä tilassa että ennen pääkkäritaistelua pitäisi ostaa taskut täyteen erilaisia nuolia, kilpavarustella asetaskut täyteen ja arpoa parhaat reseptit jotta voisin kokata maksimimäärän parhaita eväitä todennäköisesti ärsyttävän monivaiheista ja ylipitkää kikkakepposlopputaistelua varten. Mikä ihme, etten ole jaksanut istua sen pariin? Tears of the Kingdom oli taas siinä vaiheessa että joka mutkan takana oli jotain uutta veikeää, joten sitä minä olen satunnaispelaillut oikein riemukkaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti