13.12.2023

Projekti IV/23

T-34/76 miinanraivauspyörillä

Eihän siitä nyt kovin kauaa ollut kun sain tämän setin (maaleineen päivineen!), päätin ottaa sen työn alle heti 'Mechien jälkeen. En ole rakentanut kovin montaa Zvezdan mallia yleensäkään, vaunujakin vain T-35:n jokunen vuosi sitten.


Eiköhän tästä hilpeä tulisi, jollei muuta niin tuo miinanmöyrintäsysteemi tulisi olemaan mielenkiintoinen. Suurin kysymysmerkki näin etukäteen oli tuo maalisetti, miten se toimisi kynäruiskun kanssa.

Ohjeistus

Ties mikä minuun on tosiaan vuosikymmenien aikana mennyt, mutta nykyään olen kytännyt ohjeet aina ensimmäsenä. Tarpeeksi virheitä takana?




Yleismaalausohjeet eivät näyttäneet järin monimutkaisilta, pääosin tästä haluttiin vihreä. En ollut miettinyt vielä yhtään, mitä tekisin. Tuo ylimmäinen talvihenkinen epeli kiinnosti tässä välissä eniten, mutta perusvihreäkin toimisi.

Dekaaleja oli aika häkellyttävän vähän. Neljä eri vaununumeroa, joku taktinen merkki, kolme hassua punatähteä ja iskulause.

Tuo iskulause mietitytti kun en ole tunnettu venäjäntaitajana(kaan). Tuo toinen sana alkoi Rod... ja kun kerran tiesin kotimaan olevan rodina, ankkuroiduin siihen. Ehkä tuo oli joku "isänmaan puolesta" tjsp? Ystävämme guuggeli käänteli parin arvauksen jälkeen "to motherland" == "На Родину" ja se nyt oli tuota kolmoselta näyttävää merkkiä lukuunottamatta aikalailla kohdallaan. "Kotiin!" vai "mee kotios siitä!", en tiennyt mutta jäin ihmettelemään.

Leikin translaattorilla kun tuo kaiveli, ja teksti oli olevinaan Za Rodinu - for the motherland. Eli ihan kelvollisesti minä arvasin, vaikka varmistaminen pitikin tehdä etsimällä oikea kyrillinen aakkonen ja lähteä peruuttamaan.

 

Palasia

Lakutelat neljässä osassa, kahdet per puoli. Näistähän tulisi kivaa, olivat vielä pohjalta metalliefektiset ja semmoisia en ollutkaan ennen nähnyt. Ei niitä sellaisiksi voinut jättää, mutta ihan hauskat näinkin. 

Oli minulla varmaan ollut jossain mallissa tämmöiset kahdesta puolikkaasta kasattavat lakutkin, mutta yleensä ne olivat tupanneet olemaan yksi per puoli -ratkaisuja. Koskaan ne eivät ole olleet kivoja, se oli kyllä varma.

 

Vaununpalasia olikin sitten normaali määrä. Pari rangallista telakoneistoa, torni tykkeineen yhdessä, alarunko näemmä yhdessä, sitten tämän mallin erikoisuudet eli miinarullan palaset ja sen kiinnityskalikka vaunun runkoon. Niin ja se rungon yläpuoli oli erikseen.

Eipä tuossa kai sen ihmeempiä ollut tai tulisi olemaan. Pareidolia pisti naureskelemaan tykkitornin ilmeelle, sen lisäksi vähän katselin tuota panssariammetta: se koostui muutamasta erillisestä palasta toisin kuin Tamiyan (ja siinä yhdessä Takomissa) malleissa. Kaipa siinä olisi tarpeeksi tukipaloja, ettei alarunko vääntyisi mutkalle kuin työn sankarin ilme maanantaiaamuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti