17.1.2024

Teräsyksityiskohdat

Tummanharmaata terästä taas

Tämä efekti tuntui toimivan aiemmissa eriskaalaissa tekeleissäni, joten jatkoin sillä. Telaketjuthan minä jo käsittelin juuri tummanharmaalla, joten mitenkään yllätyksellistä tämä ei ollut.

Vaunun etupäästä aloitin konekiväärin piipun kärjellä, joka hätäisesti törötti panssaroidusta suojakilvestään. Sitten kävin käsiksi etuviistopanssarin ketjunpaloihin ja jatkoin niistä noihin kaapeleihin. Vetolenkit ja muut jätin tarkoituksella vihreiksi, niiden ei ollut tarkoitus olla kokonaan metalliin asti naarmuuntuneita.

Vaunun oikealtakin kyljeltä löytyi pari vetokaapelia, jotka maalasin samalla tavalla. Pioneerivälineistä tarjolla oli vain lapiopari, joiden metalliosat maalasin alta pois. Tässä välissä päätin myös maalata antennin teräksiseksi, mutta joutuisin tarkistamaan Panssarimuseovisiittini referenssikuvia kun en ollut tästä ihan varma maalaamisen jälkeen. Lokasuojan takapäässä oli tuo yhden telakengän verran teräksistä maalattavaa.

Vasemmalta kyljeltä maalasin tässä välissä sahasta terän ja tuon telakengän.

Seuraavaksi kävin läpi kaikki pyörästön osat. Näissäkin ideana oli se, että jatkuvasti liikkeessä ollessaan telapyörien (jne) ulkokehät ja telaketjujen sisäpuolista niiden hinkkaamat kaistaleet olisivat puhtaita ja ruosteettomia. Paremmalta se näyttäisi kuin T-35:n kiiltävät teräksiset vastaavat, mietiskelin.

Tässä vaiheessa muistin, että olin vain tökännyt telapyörien (jne) kiinnityspultit paikoilleen maalaamista varten. Nypin ne irti ja koesovitin koko roskaa palautuspyöriä lukuunottamatta. Kyllä tästä oivallinen vempain vielä tulisi.

Pyöritellessäni mallia käsissäni hoksasin, että pakoputket olivat vielä vihreät eivätkä ne semmoisina kauaa neukkulan luonnossa pysyisi, joten maalaasin nekin sitten harmaiksi pientä kaltoinkohtelua varten. Samassa vauhdissa päätin maalata moottorikannen päältä nuo takareunastaan kaarevat verkot harmaiksi, ajattelin niidenkin kärsineen ja menettäneen maalipintansa.

Viimeisestä kohdasta en taaskaan ollut 100% varma, mutta vielähän senkin ehtisi muuttaa, jos olisin ihan vääriä tekemässä. Kerrankos perstuntumani olisi vähän vinksallaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti