21.2.2024

Viimeiset tunkinväännöt

Jo häämöttää

Päätin sittenkin kirjoittaa oman postauksen näistä viimeisistä säädöistä, ettei lopetuspostaukseen tulisi "ai niin tein tuonkin kameran näkemättä"-sivulausetta. Niitä on tullut ja tulisi varmaan jatkossakin, mutta ei tarkoituksella. Joten, viimeisiä vietiin.

Lapioteline

Sain vihdoin ryöstettyä vähän aikaa ja korjasin lapioiden vihreät palikat. Onneksi antenni ei ollut tiellä.


Ajovalo

Olin aiemmin maalannut ajovalot aikalailla poikkeuksetta metallisiksi (kromi tai teräs), jos niissä ei ollut läpinäkyvää muovinpalaa. Päätin tehdä taas jotain toisin ja maalaisin sen harmaaksi vaaleammilla korostuksilla. Mitään voimakasta jeweling-efektiä en kuitenkaan meinannut tehdä, vaan jotain vähemmän silmiinpistävää kuin kirkas metallimaali mutta elävämpää kuin pelkkä tummanharmaa kalotti.

Maalasin lasin vakioharmaallani (VGA 72750 Cold Grey).


Sitten sotkin kylmänharmaaseen vähän vaaleampaa harmaata (VGA 72749 Stonewall Grey) ja maalasin oikeaan alasektoriin pienen ympyrän sillä.

Säädin värisävyjäni vähän vaaleampaan ja maalasin pienemmän ympyrän edellisen alaoikeaan osaan. Kylmänharmaan ympyrän vasempaan yläkulmaan vedin pienen raidan.

Tökkäsin pari vielä vaaleampaa täplää korostuksieni kruunuiksi ja löin tornin taas runkoon. Mietin, pitäisikö maalaamani lampunosan yläkehää kuivaharjata vielä valkealla mutta jätin sen tekemättä kun ajattelin että se olisi sittenki ehkä turhan räikeä.

Kyllä se ihan tarpeeksi lamppumaiselta minun silmiini näytti. Vähemmän laiska olisi kovertanut lampun auki ja askaroinut taas läpinäkyvästä muovista uuden linssin, tähän väliin en nähnyt sen tuovan tarpeeksi lisäarvoa mallilleni.


Antenni

Vaunusta puuttui enää tuo aiemmin irtipudonnut antenni. Koetin uudemman kerran etsiä jonkunlaista johtolankaa siitä, minkä värinen sen oikein sietäisi olla mutta eipä noista näemmä paljoa huudella. Jätin sen siis tummanharmaaksi ja liimasin takaisin paikalleen.





 Statseja varten: tuo viimeinen oli 198. kuvatus mutta en minä niitä ihan kaikkia ole jakanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti