15.5.2024

Esimaalatun pantterin päällemaalaus

Vanhan tilalle vaan

Ennen kun olin liiskannut telakoneiston paikalleen, annoin mallin Projektiassistentti II:lle maalattavaksi. Kukaan ei varmaan hämmentynyt siitä, että tästä oli tulossa vaaleanpunainen pantteri.

Pinkki pantteri

Projektiassistentti I:n maalikokoelmasta saatiin lupa käyttää noin kuusi vuotta käyttämättömänä ollutta vaaleanpunaista (VGC 72013 Squid Pink) joka oli vielä pienellä vedellä ohentamisella kelvollista tähän hommaan.

Ensimmäisen maalauskerroksen kuivuttua liimasin telakoneiston ja typerään muotoon vääntyneet lakutelat paikoilleen. Oli tämä kyllä jotenkin hupaisa näky.




Kun kysyin, onko se valmis kun pyörät on maalattu, sainkin vastaukseksi lisää kysymyksiä. "Isi voinko mä tehdä kanssa suoria viivoja teipillä niinkuin sä teet?" no tietysti. "Saanko mä isi maalata tohon sinisiä sydämiä?" tietysti saat, sun vaunushan se on.

Jossain välissä kysyttiin, että saako telapyörät maalata sateenkaaren väreillä. Se saattaisi toimia aika hyvin pinkin vaunun kanssa. Telaketjutkin hän halusi maalata jotenkin, muttei vielä tiennyt, miten. Tästä tulisi jännää.

Lisää maalia

Pari viikkoa myöhemmin maalausta haluttiin jatkaa. Valikoimme jokusen maaliputelin, koska eihän minulla mitään oranssia tai violettia (tai tummansinistäkään oikeastaan) ollut. Taas kysymyksiä "miks sulla on niin tylsiä värejä?"

Väliäkö sillä, että pari värisävyä puuttui, niitä sai sekoitettua lisää. Alkutilanne oli siis punainen (VMA 71003 RLM23), kellertävä (VMA 71033 Yellow Ochre), vihreä (VMC 70942 Light Green), sininen (VMA 71111 RAL5007) ja hailakka sininen (VMA 71318 AMT-7) ja uskoin niistä saatavan ihan tarpeeksi hyvä sateenkaaristo.

Oranssihkoa sotkettiin tietysti keltaokran ja punaisen yhdistelmällä, vihreän ja sinisen väliin tehtiin pari versiota AMT-7:lla taitettua vihreää ja violettia tehtiin RAL-5007+RLM23 -yhdistelmillä. Kuvat nappasin heti tuoreeltaan, kai ne näyttivät pienen kuivumisen jälkeen paremmilta.

Oikealla kyljellä lähdettiin maalaamaan edestä taaksepäin vaikka sateenkaari olisi näyttänyt paremmalta jos olisin tajunnut aloituttamaan palautuspyörästä. Hieno siitä silti tuli. Jos minulla olisi vielä yksi ylimääräinen Pantteri, olisin jopa halukas tekemään tästä ns. oman versioni eli muuten saman mutta huolellisemmin maalattuna, ehkä kahden eri pinkin naamiokuviolla.


Bling

Ja mitäs sitten? Nuoriso kuuli metallimaaleistani, joten niitä piti saada. Vaaleanpunaisuus kärsi, mutta taiteilijasilmä oli jo lähtenyt käsistä.

Putki oli sateenkaaripäivän jälkeen  enemmänkin harmaa kuin mitään muuta, ja tornin katto muuttui jossain määrin kirkkaan pronssiseksi (Vallejo Brassy Brass).

Vaunun rungon vasen kylki ja etulevy muuttuivat kuin huomaamatta teräksisiksi (Vallejo Steel) ja sinne tänne ilmestyi jokunen taivaansininen efekti (Vallejo Arctic Blue). Oikea kylki ei menettänyt vaaleanpunaistaan. En ihan ymmärtänyt tätä ideaa, muttei minuun oikeastaan tarvinnutkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti