1.5.2024

Projekti II/24

Tamiyan Panther Ausf. G early

Tämä malli oli samaa vuoden 2017 kodintarjoilukeissiä, tämäkin tuli jostain jäämistöstä. Toisin kuin Jagdpanzer IV, tätä oli maalattu enemmänkin ja minun rakenteluprosessiini nähden ihan liikaa. Kasauksessa tulisi kulumaan hyvä määrä aikaa liimauspintojen edes jonkunlaiseen puhtaaksiraapimiseen.

Hmh. Aikainen versio G-variantista, tämä tuntui jotenkin todella tutulta. Olin aika varma, että olin kyhännyt tämän saman setin jo aiemmin.

Vilkaisin omia tekosiani ja moottoroitu Pantterini (Projekti IV/14) oli juuri se mitä mietin. Eli en ollut kasannut ihan samaa settiä, vain telakoneisto erosi moottorin ja pyörivien erisorttisten pyörien verran.

Lootan sisältö

Tamiyan ohjeista ei ollut sen ihmeellisempää kommentoitavaa, harvemmin niistä piti ainakaan kitistä. Edesmennyt aiempi omistaja oli merkkaillut omia maalausmietteitään eri palojen kohdalle.


 

Vaan mitäs ohjeista, veikkasin että tämän olisi saanut kasaan ilman ohjeen ohjetta. Meinasin silti kytätä niitä välttääkseni hassut virheet.

Enemmän minua nämä aikalailla valmiiksisuditut palat mietityttivät, kuten heti alkuun mietiskelin. Olinhan minä tuota tapaa jossain määrin kokeillut, viimeksi pitkän Königstiger-projektini aikana ja silloin totesin ettei se nyt oikein toiminut.

Ehkä rangoissaan valmiiksi maalaamisessa olisi itua, jos kaikki liitospinnat suojaisi maalilta. Ja jos ei liimauksissaan käyttäisi ohutta maalia joka valuessaan pilaisi maalipintoja ihan turhaan.



 

Ohjekirja kehui, että lakutelat olisivat ihan normaalisti yhteenliimattavissa ja maalattavissa. Sen näkisi sitten, mutta maalausoperaatiosta (tai sen yksihenkisestä ohjausryhmästä) tulisi oletettavasti vastaamaan Projektiassistentti II, jonka kainosta toiveesta Pantteri pääsi projektijonon keulille 😅

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti