28.8.2024

Panzer IV pohjamaalaus ja perusväri

Kirkkaanpunainen pohjamaali

Koska minulla oli vielä punaista pohjamaalia (VSP 70624 Pure Red) jäljellä, käytin sitä sillä oletuksella, että se ei vääntäisi päälletulevaa kellertävää maalikerrosta niin kylmäksi kuin musta pohjamaali ehkä tekisi. Saatoin tietysti olla ihan väärässä kuvitelmieni kanssa.

 

Olin tietysti todella utelias näkemään, miten tekstuuripelleilyni pärjäsi maalipinnan kanssa. Ensisilmäyksellä sehän näytti kivalta!




 

Telaketjuni saivat myös ensimmäiset pohjamaalikerroksensa, mutta mustana (Vallejo 74602 Black). Onnistuin, kuten kuvasta näkyi, puhaltamaan (tai kolauttamaan) yhden ketjunpätkän irti.

Vähän myöhemmin meinasin vain napauttaa pätkät yhteen, mutta liitoskohtia oli murtunut niin etteivät ne enää tarranneet kiinni toisistaan. Kyhäsin siis uuden samanmittaisen pätkän ja yhdistin sen valmiiseen pätkään, irronneen ajattelin käyttää lyhyenä irtopanssarina.

Afrikkajoukkojen hiekankeltainen

Deutsches Afrikakorps oli mielikuvissani aina tummankeltainen, joissain esimerkkikuvissa niiden vaunuilla oli keltavihreitä naamiokuvioita. Mietin hetken, josko lähtisin keltavihreään naamiokuvioon, mutta päätin sitten pitäytyä perusmielikuvassani.

Kierros 1

Maalasin sekä vaunun rungon, tornin että pyörät Dunkelgelbin sijasta hiekankeltaisella (VMA 71028 Sand Yellow). Telapyöriä en maalannut kääntöpuolelta, vaan ne saivat jäädä punaisiksi ruostesuojamaalia kuvastamaan samoin kuin vaunun pohjan. Veto- ja palautuspyörät toki maalasin molemmin puolin.

Hassu juttu, jos tuo appelsiinipinta olisi maalauksen tulos niin olisin pahoillani mutta kun se on tehty pintaan tarkoituksella niin olinkin tyytyväinen.








Tässä alaetukulmassa efekti oli kyllä enemmän neukkuvalua kuin siistimpää panssaria. Itsepä rupesin testailemaan. Valokuva taas kerran paljasti maalauskatveita paljon paremmin ja tehokkaammin kuin silmäni, tuo vasemman laidan punastus ei nimittäin iskenyt omiin silmiini ollenkaan.


 

Kierros 2

Maalasin palat toiseenkin kertaan hiekankeltaisella, ohuina kerroksina eri kulmista niin että katvealueita ei enää pitänyt jäädä. Telaketjut saivat nekin uuden (tai, korjauspätkän ollessa kyseessä, ensimmäisen) kerroksen mustaa pohjamaalia.


Sisätilahuijaus

Siltä varalta, että jostain kolosta näkisi sittenkin vaunun sisälle, päätin maalata yleisrajat sinne muodon vuoksi. Vaunun rungon lattia ja alapuoli sai jäädä punaiseksi, yläpuolen maalasin valkealla (VMA 71119 White Grey).

Tornin sisäpuolen maalasin kokonaan valkealla. Jos innostuisin, saattaisin maalata käsin tykistä lukon ja ehkä jotain yksityiskohtia, mutta en ajatellut tuhrata niihin sen ihmeemmin aikaa kun vaunun sisään ei ollut tarkoitus nähdä. Korkeintaan ottaisin tällaisen valokuvan dokumentoinnin täydellisyyden takia.

Tummanharmaan alku

Ehtiessäni latasin kynäruiskuun tummanharmaata (VMA 71055 Black Grey RLM66) ja maalasin telaketjuni sillä. En ajatellut säistää ketjuja kovin ankarasti, pehmeän grafiittikynän kaveriksi ajattelin korkeintaan jotain hiekkaefektejä.

 

Tummanharmaalla suihkiessani maalasin vähän sävytystä tykin suujarrun alueelle ja koaksiaalikonekiväärin panssarikuorelle. Eivätpä näyttäisi ihan suoraan Vomagin tehtaalta tulleilta enää.

Yleinen perusmaalaus oli tässä, seuraavaksi pääsisin yksityiskohtien pariin. Nyt en unohtaisi tunnisteita ennen sotkemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti