22.4.2015

Litkutus

Pyrstösiipi

Kai siitä on jo muutama viikko, kun tuosta pyrstösiivistöstä huomautettiin. Model Expon oletettuna aattona kävin vasemman sivuvakaajan kimppuun ja uudelleenasettelin sen suoraan. Kenties sain sen nyt tuettua niin, että pysyisi ojossa niin kuin syytä olisi. Liimauksen kuivuttua fiksailin maalipintaa pikaisesti ihan pensselillä.

Litkutus

Kävin hetken läpi litkuvarastojani ja päätin vetää mallin päälle Vallejo-harmaata (VMW 76516 Grey - "for grey & dark vehicles"). Olisi minulla ollut tummempaakin litkua tarjolla, mutta ajattelin tuon sopivan tähän ihan mukavasti.

Koko muun koneen vedin Vallejon kamalla, mutta teräksiset tykin ja nokan bensaluukun sutaisin Citadelin Badab Blackilla. Tuo purkillinen oli vanha ja ehkä lopputuloksen perusteella enemmän mömmöä kuin litkua, päätin heittää sen pois tämän jälkeen. Miksi käytin tuohon mustaa enkä samaa harmaata? No juuri sen takia, että minusta teräksenharmaan tummentaminen harmaalla ei ehkä näyttäisi hyvältä, toisin kuin mustalla tai ruskealla. Ruskea taas ei olisi mitenkään istunut tähän käyttötarkoitukseeni, joten mustalla mentiin.




Jollei tuosta muuta etua ollut, niin paneelirajat näkyvät vähän selvemmin. Kaikki on varmaan muutenkin paremman näköistä, kun revin nuo ohjaamokuomun teipit irti. Sen jälkeen koko koneessa on toivottavasti hippasen enemmän ilmettä.

Seuraavaksi taidan harkita kyllä siirtokuvien kanssa kiroilemista. Siihen tulee uppoamaan helposti tunti, pari. Yhdellä istumalla en usko saavani valmista. Niiden jälkeen vilkaisen tunnistusvaloja, ohjuspuolustussuuttimia (silputin & soihdutin) ja muuta pientä.

Pommimutinaa

Lasse huuteli aselastirutinoihinikin joku viikko sitten. Sain tässä yksi ilta vihdoin katsottua, mitä tuossa pahamaineisessa "Ilmasta Maahan" -askissa oikein olikaan sisällä.

Rautapommeja, rakettikasetteja ja sen sellaista. Luulen, että jokunen ehdotetunkaltainen siniseksi maalattu harjoituspommi (mk 81 ja/tai mk 83, mitä siinä nyt olikaan) voisi sopia teemaan mitä oivallisimmin. Silti, tästä härpäkkeestä ei tule edes keskinkertaisesti lastattua, aion nimittäin päästää mopon käsistäni A-10A:n kanssa vähän myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti