13.4.2015

Model Expo 2015

Model Expon pienoismalliosasto (IPMS sitä ymmärtääkseni edelleenkin pyörittää) oli kai samaa luokkaa kuin toissavuonna, kun viimeksi kävin. Jos olisin saanut jotain näyttökelpoista ja valmista aikaan, olisin pudottanut sen muiden mallien sekaan ihan huvikseni. Ehkä sitten ensi kerralla, minä vuonna se sitten onkaan.

Enemmittä mutinoitta, tässä on nivaska kuvia. Lähes kaikkia kuvia on kropattu ankarasti ja joka ikistä on kutistettu vähintäänkin kolmasosaan alkuperäisestä, ei niitä muuten kannata tähän läimiä.

Näitä on sitten hippasen vajaa sata. Teitä on varoitettu.

IPMSFi

Dioraamat








Tästä minä pidin oikein kovasti


Kuksaankin joku oli keksinyt tunkea jotain...

Figuurit 



SS-upseeri siellä jossain

Lotta astumassa palvelukseen



Kokoelmat






Lentävät vekottimet

















Ju-88 A/4

Mielettömän ison koneen ikkunalaseja jäin tuijottamaan lähes suu auki


Konepelti auki olevia konemalleja näkee täällä yllättävän harvoin

Sotaisa maakalusto







88FlaK37 eli täkäläisittäin 88 ItK/37


Autot

Pahoittelen taas, kuten kai joka vuosi, että minä en ymmärrä autoista mitään. En siis osaa arvostaa niistä tehtyjä mallejakaan sillä tasolla, mitä ne ansaitsivat. Osaan lähinnä kummastella "Ohhoh, onpas hienosti tehty" ja "Onpas mielettömiä yksityiskohtia".







Palikkatakomo

Vuodesta toiseen ihastelen palikkatakomon ständiä. Odotan vaan innolla sitä aikaa, että projektiassistenttini kasvaa vielä vähän ja ehtii legoikään. Toivottavasti.

Pienemmät kokonaisuudet

Käsittämättömän siisti raketti Tintistä Kuun kamaralla


Tasohyppelypelihahmoja


Century tank eli TIE Crawlerkin löytyi!

Keisarillinen ylivoima on aina oikein

Piskitappelu oli vänkä

Kaupunki








Jostain syystä tuo vesiefekti toimi minusta upeasti




Koetin kurkkia innokkaasti kaikkien talojen sisään outojen yksityiskohtien toivossa


Monaco?



Ei ihan yhtä suunnaton ständi kuin vuonna '12 mutta melkoinen kuitenkin


Fantsuu







Ei pistänyt silmään :/



Kauhea lauma kuninkaita tai jotain, matkalla linnaan




Siinäpä se lähinnä olikin, hämmentävää. Veneistä, kaupoista ja junaradoista en tällä kertaa saanut otettua mitään fiksuja kuvia. Hauska niitä oli kuitenkin katsella useammalla eri ständillä.

Olikohan tämä lentokykyinen vaiko vain staattinen kauniste?


501:n ständiltä löytyi myös onnekkaasti hänen kuninkaallinen majesteettinsa, Keisari parin henkivartijan saattamana.

2 kommenttia:

  1. Jätin Expon suosiolla tänä vuonna väliin, näytteilleasettajien määrä pudonnut siihen tahtiin ettei tapahtuma enää ole minulle hintansa väärti. Josko siitä pienoisrautatiejutusta lähteneestä kilpailevasta messusta joka nielaisi jo Old Toy Swapinkin kasvaisi korvike?

    Mallipuolelta pisti silmään nuo Su-47:t, lieneekö jotain omaa whiffiä vaiko jotain Ace Combat -pelisarjan kaavioita? Muutenkin ilahduttavasti haettu vähän harvinaisempia aiheita, kuten se belgialainen Hurricane.

    'Takomon rakennelmat ne vaan muuttuu vuosi vuodelta vinkeämmiksi, varsinkin tuo keskiaikamaan metsä on hieno, arkkitehtuurissakaan ei pihtailla, ja taas on miljoona pääsiäismunaa. "Stressmann", "Iso-Dumbo" ja tietysti se mielenosoitus. "Monacossa" Bondin Lotus ja sama sukellusveneenä ja möljän laidalla myös Riemukupla (Coca-Cola talon edessä). Lone Starrin asuntoauto. Plus imperiaali-dioraamassa Han Solo on pöllimässä jotain sieltä tukikohdasta? Niin ja lohikäärmeksestä (ja talonpojan ilmehtimisestä) tulee tietysti ekana Trogdor mieleen. (Pitäisi melkein katsoa tarkemmin, onko tuolla keskiaikamaassa jotain GoT-viittausta. Jostain pikkudetaljista kun kuitenkin käy ilmi että se pinkki linna on Boltonien Kauhiala.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan niitä vähemmän ja minusta jotkin myös pienemmillä tiloilla. Vaihtoehdot (ja kilpailu) ovat tietysti aina hyvästä.

      Olisin itse veikannut, jolleivät ne ole todellisia, n-täpä -kuvioiksi kun en ole koskaan kohdannut Ace Combateja. Noita yleisimmistä poikkeavia "kotimaita" on aina mukava nähdä. Tuossa kuvassa isommista lentokoneista on taustalla sumeana johonkin liittoutuneiden merkkeihin sutattu Komet, mutta en näemmä ollut saanut siitä kunnollista kuvaa otettua.

      Vinkeämmistä en tiedä, kun nuo kaupunkikompleksit ovat olleet viimeisten vuosien ajan aika hysteerisiä ja aina kiitettävän erilaisia edellisvuosiin verrattuna. 'takomon sakilla taitaa olla sama piilojekkujen mentaliteetti kuin kuulemma pienoisrautatieväellä on, mutta vähintäänkin kymmenenteen potenssiin nostetuna. Perinteikkäästi huomasin itse vasta nyt valokuvista, että majakan vasemmalla puolella on näkyvissä sukellusveneen torni.
      Juttelin hetken tuon pinkin linnan rakentaneen naisen kanssa. Hän ei ainakaan sanonut mitään tSoIaF-viittauksista, vaan "halunneensa jotain muitakin värejä kaikkien ruskeiden ja vihreiden lisäksi".

      Poista