1.4.2015

Runko kasaan ja modaamaan

Kutakuinkin kaikissa kuvissa näkyy, että varsinkin mallin pohja on aika vängän näköinen. Tämä johtuu yksinomaan siitä, että hioin aiemmin pohjamaalaamiani alueita aikalailla. Muistelisin mutisseeni aiemmin käyttämäni Tamiyan spraypohjamaalin hilseilystä, olen siis hinkannut noita kohtia siistimmiksi. Samalla olen huomannut, että ainakaan minun työskentelytapojeni, -järjestyksen ja -tyylini perusteella osien pohjamaalaaminen ennalta ei ole se paras tapa.

Possun runko

Kun ohjaamo-osasto oli kunnossa, rakensin loputkin koneen pääosat. Kaikki sopi yhteen suorastaan hämmentävän helposti, ilman hirveitä railoja. Kittiä tuo varmaan tulee vaatimaan, kunhan olen saanut hiottua oudoimmat särmät siistiksi.



Ohjaamon sinetöinti

Rakennelma oli siinä vaiheessa, että päätin ohjaamon sulkemisesta. Ensimmäisenä maalasin ilotikkuihin harmaata referenssikuvien perusteella ikäänkuin nivelen kohdalle ja peukalohattukytkimeksi. Sitten tuikkasin peukalo- ja etusormiliipaisimille punaiset täplät. Tuon tarkempia yksityiskohtia kukaan tuskin näkisi, jos noitakaan.



Näiden jälkeen leikkasin ohuesta läpinäkyvästä muovista suorakaiteen muotoisen palan ja erikeepperöin sen tykin tähtäinlasiksi (tjsp). Kutakuinkin samalla kädenheilauksella liimasin myös ohjaamon kuomun kiinni ja jäin elättelemään toiveita siitä, että tulevaisuuden maalaustouhuissani mikään ei vuotaisi läpi.




Laskutelineet ylös

Ihan alkuperäinen ideani oli rakentaa tämä leija lentotilassa eli laskutelineet ylhäällä. Luonnollisestikin malli oli suunniteltu rakennettavaksi toisin, joten päädyin leikkelemään laskutelinekuiluista vähän ylimääräistä pois, jotta luukut painuisivat oikein kiinni. Etulaskuteline ei edes sopinut sisään (ei se olisi sieltä näkynytkään, joten väliäkö hällä) kuiluunsa, joten liimasin vain luukut kiinni.

Päälaskutelineet taas olivatkin ihan toinen juttu. Jos olisin arvannut etukäteen, olisin lyönyt telineet renkaineen kuilujen sisään ennen  siipien kiinniliimaamista. Näin ei käynyt, joten leikkelin ylimääräisiä pois niin, että sain painettua vekottimet koteloihinsa vain lievää väkivaltaa käyttäen. Kolmeen osaan jakautuvat luukut taas menivät 2/3 mainiosti pienellä silppuamisella, mutta laskutelineen saksihässäkkä oli tietenkin "alhaalla"-asennossa, eikä oikein suostunut yhteispeliin. Viimeinen, etummainen osa töröttäisi siis typerästi osittain aukinaisena. Voisin tietenkin väittää, että rakennelmani olisi dynaamisessa tilassa eli joko juuri avautumassa tai sulkeutumassa, mutta se nyt haiskahtaisi kilometrien päähän surkealta tekosyyltä. Tuon kohdan korjaaminen jäi seuraavalle sessiolle, kuten kuvistakin näkyy.




Räkit

Pahkiksen siipien alle tuli ihan järkyttävä määrä ripustimia. En ajatellut laittaa välttämättä juuri mitään tämän vempaimen ripustimiin, ihan vain sen prototyyppimäisyyden johdosta. Toki se voisi roikottaa mukanaan testipommeja /vast., mutta luulen noiden muiden koneiden hyötyvän niistä enemmän. Katsotaan nyt, mitä keksin ja miltä tuntuu, kun pääsen projektissa niin pitkälle.


2 kommenttia:

  1. V on tyyleistä toimivin muttei Pahkasian ohjainpintojen asettelussa. Toivon totisesti että se on vain kalansilmäefekti, mutta ylimmässä kuvassa sivuperäsimet näyttävät olevan selvästi ulospäin kallellaan (vaikka pitäisi olla jotakuinkin pystysuorassa).

    Ja jos joskus kokoaisin taas Pahkasian - edellisestä onkin jotain 25 vuotta - niin laittaisin ehdottomasti (taaskin) niin paljon paukkurautaa kiinni kuin fyysisesti mahtuu, vaikkei kone pääsisi niiden kanssa edes kiitoradalta ilmaan. Prototyyppi tai ei. Tosin sinisiksi maalatut (=harjoituskappale Olive Drabilla pinnoitettuun JYTKYYN verrattuna) 250 naulan Mk81-pommit saattaisivat olla mitä lääkäri määräsi jos haluaa harjoitusmeininkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1) Nyt kun vihdoin ehdin katsomaan livenä, vasemmanpuoleinen voi olla pykälän vinossa. Oikea vipotin on minusta ojossa, mutta käynpä sen kimppuun kun vaan ehdin. 'tos!
      2) Tuo nyt riippuu ihan käsilläolevasta matskun määrästä, en ole yksinkertaisesti ehtinyt katsomaan noita AtG-askin roippeita - vuodessakaan :o

      Poista