29.4.2015

Ikiärsyttävät siirtokuvat

En ole koskaan pitänyt siirtokuvista. En pidä niistä nytkään. Enkä usko pitäväni niistä myöskään tulevaisuudessa.

Leikkaa, liota ja liitä

Parhaan ja vähiten (itseäni) ärsyttävän lopputuloksen aikaansaamisen mahdollistamiseksi leikkelin kaikki siirtokuvat mahdollisimman tiukasti ääriviivoja nuollen. Näin niiden ylimääräinen liimapinta olisi mahdollisimman pieni. Joidenkin tarrojen pienuudesta johtuen niissä oli ihan hävyttömän vähän tarttumapintaa, mikä taas hidasti niiden paikalleenasettelua jossain määrin.

Arkilla oli erinäinen määrä "ylimääräisiä" dekaaleja, eli sellaisia, joiden käyttöpaikkaa ei oltu merkitty mihinkään, enkä ummikkona tiennyt tarkemmin, mihin kummaan niitä olisi sopinut läiskiä. Muutama vaikutti tankkausmerkinnöiltä (tai miltä tahansa täyttö- tai huoltoluukkujen tunnisteilta). Jätin ne siis pois ja tyydyin siihen, mitä ohjeissa sanottiin.

Kätevästi paria siirtokuvaa oli ylimääräisiä (nuo punaiset täplät ylärungossa ja sivuvakaajien rastit), mutta jostain kumman syystä siipien NO STEP -tekstejä oli alimittaisesti, muistaakseni kaksi alle ohjeen vaatimuksen. Samalla vaivalla kaksi noista "älä vaan kävele tässä"-merkeistä meni peruuttamattomasti rullalle, joten vasemmassa siivessä on huomattava vajaus. Jos olisin taas ollut fiksu, olisin tehnyt näitä symmetrisesti, enkä ensin kaikkia yhteen siipeen ja sitten toiseen, ongelma olisi ollut mitätön. Mutta kun tarrat olivat menneet tähänkin mennessä paikoilleen vain kevyellä kiroamisella, en odottanut ongelmia. Tiedä sitten, miksi juuri nuo olivat niin ongelmallisia.

Nokkapuolta katsoessa huomaatte, että vain vasemmalla puolella on tuo pöllömerkki. Ehkä se ei oudoksuta, koska olen ainakin itse tottunut siihen, että nimenomaan vasemmalla puolella on se mikälie kuva, joka koneeseen on maskotiksi otettu. Paketti ohjeineen tarjosi pöllön molemmille puolille, mutta toinen pöllö oli kanssani eri mieltä ja meni solmuun. Samoin tekivät hermoni ja heitin koko palleron pois äärimmäisen turhautuneena.



Suorassa ovat




Jopa noissa laskutelinemöteissä on joku merkintä

Swoosh!

Eipä noissa kai muuten mitään, näin kaikkien selvinneiden ollessa jo paikallaan, mutta kun ne pistävät silmään niin ikävästi. Hopeoitumiseksi tuota efektiä muistaakseni nimitetään. Koetan jaksaa vaivautua kaivamaan maalipurkkieni seasta sen "matt finish"-purkin ja sutia sitä sitten ympäri ämpäri.

Isot pojat ne huutelevat aina, että ennen dekaaleja ja säistämistä pitää ensin vetää kiiltävä lakka mallin pintaan ja niiden jälkeen mattalakka. Mutta kun en minä ole ikinä jaksanut välittää ja vaivautua. En siis nytkään, mutta ehkä olisi kannattanut.

Sitten joku vielä jaksaa ihmetellä, miksi kummassa maalaan merkinnät ja tunnukset kernaammin. Tässä on esimerkkiä kerrakseen, nih! Tai no, mikäs minä olen kertomaan muille, miten omaa harrastustaan harrastaa :)

Loppusotku

Maalasin siipien valot, oikean vihreäksi (VGC 72029 Sick Green) ja vasemman punaiseksi (VMC 70926 Red). Näiden kuivahdettua sudin koko mallin parin eri istunnon aikana Vallejon mattalakalla (70520 Matt Varnish). Ehkä se auttoi vähän tuohon ärsyttävään hopeoitumiseen tai sitten ei. Otin uteliaisuuttani pari kuvaa:





Ensi kerralla katsellaan vihdoin niitä harjoituspommeja. Lupaan sen, eikä mallissa / mallille ole minusta enää mitään muuta tehtävissäkään...

2 kommenttia:

  1. Jos olisin autisti niin örisisin jotain sellaista kuin että Multiple Ejector Rack (A/A37B-6E tai "Improved" versio BRU-41/A) ei pysty fyysisesti edes kantamaan Mk84:sia (jos siis painorajoitukset sen edes sallisivat, koska telineen yksittäisen kiinnityspisteen maksimikuormitus on noin 1000 naulaa plus mahdolliset ohjaintilbehöörit), koska niiden ripustuspisteet ovat 30 tuuman päässä toisistaan siinä missä enintään 1000 naulan painoisten pommien ripustuspisteet ovat 14 tuuman päässä toisistaan.

    Mutta en jaksa koska Pahkasika on aina kaunis tuli mikä tuli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En nyt jaksa taas uskoa, että autistinen sopisi kuvaukseksesi örinään liittyen, kun taas "tarkka" uppoaisi oikein hyvin ;)

      Anyway. Roikuttimien painorajat, hardpointtien välit tai mitkään muut tällaiset kohtuumielenkiintoiset yksityiskohdat vaatimuksineen ja rajoituksineen eivät käyneet pienessä ja ahtaassa mielessänikään. Sen ei pitäisi kai olla yllätys kenellekään ;)

      Poista