2.3.2016

Maverickien kustomointi

Linssitehdas

Mielestäni nerokas ajatukseni oli yksinkertainen: tekisin kamera- tai laserhakupäät vanhasta kunnon Vallejon Still Waterista. Purtilon kuvaukessakin jo selitettiin, että tasaiselle alustalle voi tiputella tippoja ja 24h kuivumisajan päästä ne voi irroittaa ja työstää muotoonsa. Mistäs saisikaan paremmin hyvänmuotoisia linssinnäköisiä paloja oikeahkossa koossa kuin itse tekemällä?

Kaivoin putelin jemmastaan ja huomasin, että siinähän oli outo efekti kyljessä. Ajattelin, että se on jostain syystä kuivahtanut vähän. Hölskyttely ei vaikuttanut, mutta kun painoin valkeaa aluetta sormellani, melkoinen klöntti irtosi pullon sisäseinästä. Ajattelin, että tässä on kaksi päävaihtoehtoa: joko litku oli kuivunut osittain ja loppukama toimisi normaalisti tai sitten vuosien saatossa litku oli erottunut kuin sentrifugissa ja olisi käyttökelvotonta.


Kokeilemallahan tuo selviäisi. Tiputtelin leikkuualustalleni suuren määrän tippoja vaihtelevilla kokoluokilla. Osa olisi liian suuria, osa ehkä liian pieniä ja osa toivottavasti oikean kokoisia. Parempi lähestymistapa tämä oli kuin neljän tekeminen ja sitten niiden toteaminen väärän kokoisiksi. Siis siinä tapauksessa, että litku olisi kunnossa.

Vilkaisin tilannetta seuraavana päivänä. Kaikki olivat pilalla, joten otin asiakseni lähteä seuraavana työpäivänä taas Hobby Pointiin hankkimaan uutta putelia.

En nyt tarkkaan muista, miten vanhaa tuo VASW:ini oli, mutta ei se yli kahdeksaa vuotta oikein voi olla. Jotain viiden ja kahdeksan välissä, siitäkin sanoisin perstuntumalla, että totuus löytyisi vanhemmasta päästä.

Tiputtelin heti ensimmäisen tilaisuuden tullen uudet tipat kuivumaan ja jätin ne kuivumaan. Alla on vertailukuva, jossa ylempänä on kelvottomaksi käyneen litkun kuivumistulos ja alla taas tuoreen.



Tuoreella materiaalilla

Kun vihdoin pääsin tämän projektin pariin (ja kun oli siihen sopiva olo), olin aika luottavainen ideani toimivuuteen. Riipaisin ensimmäisen linssin huolellisesti irti alustasta ja sovittelin sitä  ohjuksen kärkeen.

Hakukärjet kromatuiksi maalattutuina



Kaikki linssit eivät luonnollisestikaan olleet samankokoisia, joten paria niistä joutuisin muokkailemaan myöhemmin. Siltikin ne näyttivät aika mainioilta. Tökin yhden ohjuksen kärkeen valkoista liimaa ja siitä taas toisiin (näin toivoakseni välttyisin pursuavalta ja typerän näköiseksi kuivuvalta liimalta) liimausta varten. Erikeepperöidessäni laitoin vihdoin viimein myös siipien päihin lasit paikoilleen.


Ylläolevassa kuvassa linssit olivat vielä asettumassa, mutta kuten sanoin: huonommaltakin ne olisivat voineet näyttää. Tietysti noita pommeja joutuisi vielä varmaan vähän tökkimään ja maalaamaan, mutta olin kovin tyytyväinen tekosiini. Miksi en muuten saanut tätä ideaa ajoissa ja tehnyt myös Pave Penny -kalikkaan vastaavanlaista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti