7.8.2019

Kirkkaanvalkoinen korostus

Olin heilunut mielessäni eestaas, vaivautuisinko sittenkään käyttämään kirkkaanvalkoista korostusta sukkulani kanssa. Huolia oli kaksi: joko sen aiheuttama efekti olisi ihan liian vahva ja tärväisi koko taitetun valkoisen idean tai sitten sitä ei edes huomaisi. Etuna taas olisi ehkä se, että se saattaisi korostaa hienovaraisesti yläosia.

Päätin kuitenkin, että koko roskan pilaaminen olisi aika epätodennäköinen skenaario ja jos kakkoshuoleni iskisi, en olisi tuhlannut kuin vähän aikaa, teippiä ja pari hassua tippaa maalia.

Suojamaskaus

Vain ohjaamon vastamaalatut sisäosat kaipasivat erikoissuojelua, koska kaikki muu oli muutenkin jo valkoista jollain sen asteella. Teippasin ohjaamon rajat tiukasti ulkoreunoiltaan ja tyhjän tilan täyttäisin talouspaperilla. Paperitollon ideakin oli suojata kaikkea tasan ylhäältä käsin tulevalta maalisumulta, sivuille jäävät aukot eivät haitanneet koska en ollut töhöttämässä maalia kuin yhdestä kulmasta.



Korostusmaalaus

Ruiskutin puhdasta valkoista (VMA 71001 White) ensin ohjaamo-osan päälle ja sen jälkeen jatkoin rungon korostamista. Pidin rungosta kiinni niin, että siivet pysyivät mahdollisimman nätisti samassa asennossa laskeutumismoodissa. Ohjasin maalisuihkun aikalailla suoraan ylhäältä pääosin yläsiipien alueelle, mutta kävin myös lähempänä runko-osaa, jotta siihenkin osuisi vähän valkoista. Pidin etäisyyden silti aina vähintäänkin kohtuullisena, koska en halunnut voimakasta se hyvin selvästi erottuvaa valkoista kerrosta mihinkään, vaan kuten nimikin kertoo, korostuksen.

Allaolevassa kuvassa palikat olivat kuivumassa (noin kevyt kerros oletettavasti oli jo kuiva, mutta kaiken varalta). Jos ei muuta niin ylierottuvaa efektiä en ollut toteuttanut, joten siinä mielessä kaikki meni hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti