25.8.2019

Ysimyrsky

def get_blog_age(self):
    age = 9 # ref. Rise of Skywalker
    return age

Yhdeksän täyttä vuotta takana. Tämä viimeisin vuosi on ollut aika hidastempoinen, kuten edellinenkin, jos sitä tarkasteli pienoismallinäkökulmasta. Kaikkeen muuhun aikaa onkin sitten huvennut vaikka millä mitalla.

Pygame

Keulille heittämäni python-pätkä sisälsi muuten ensimmäiset (joskin typerät) koodirivini millään kielellä sitten huhtikuun 2018! Ehkä saisin jossain välissä asennettua koneelleni python 3:n, uuden pygamen ja sen sellaiset, jotta voisin käydä jollain riemulla taas pöljän peliprojektini kimppuun. Todennäköisesti heittäisin sen /dev/nulliin ja aloittaisin jonkin muun parissa, koska historiaa ihastellessa käpälöin tuota projektia viimeksi viisi vuotta sitten (osa IX, miten sattuikin!).

Pelaaminen

Myönnetään, olen ollut viime vuosina todella laiska ja hypännyt todella helposti mättämään mieletöntä Steam-backlogiani lyhyemmäksi. Tietyssä mielessä on ollut hyvä, että Projektiassistentti 1 on nauttinut Minecraftista yhä enenevässä määrin jo aika monen vuoden ajan, joten koneajasta on tullut jopa rajallista ja toisen pelatessa olen saanut työnnettyä itseni vähän tarmokkaammin muovin maailmaan.


'Mutinoissa olen rutissut vain Battletechistä ja Stellariksesta, koska en jotenkin ollut siinä uskossa, että Stacking, Costume Quest, Brütal Legend, Bridge Constructor Portal, Deadbolt, Broken Age, Mudrunner ja vanha Shadow Warrior innostaisivat ketään, saati sitten, että minulla olisi niistä kovin erikoista ja uutta sanottavaa. Ehkä ottaisin seuraavaksi näppäiltäväksi jonostani Production Linen, joka saattaisi toimia aika kivasti väkevine Factorio-vaikutteineen.


Pienoismallit

Kuluneen 365 päivän aikana olen saanut aloitettua ihan puolikelvollisen määrän (6) malleja, joista peräti 4 oli Metal Earth Modelsin sarjoja. YT-1300, Slave I, Tiger I, Soundwave sekä muovinen Ju-87 ja edelleen kesken oleva Lambda-luokan sukkulan restaurointi. Näistä kaksi viimeistä olivat tämän vuoden projekteja, viime vuoden neljä projektia (rakennus- ja raportointiaikatauluni ovat olleet pitkään aika mehevästi epäsynkassa: IX/2017 valmistumispostaus tuli ulos aikalailla tasan vuosi sitten) tein loppuvuodesta, yhden jäädessä raportoinniltaan ainakin tämän vuoden alkuun. Tosin jos miettii, että tuo tekisi yhteensä 2kk per kyhäelmä, jokin on syönyt aikaa sian lailla, sillä MEM-setit ovat olleet aina hyvin ripeitä.

Tämä vuosi näyttää aika, sanoisinko, suorastaan häpeälliseltä tällä saralla. Katsotaan, saisinko kolme projektia kasaan. Ja minkä kimppuun minä sukkulan jälkeen kävisin? Ehkä se melkein kolme vuotta sitten ostamani Kuningastiikeri sisätiloilla pääsisi vihdoin jonon keulille? Tosin se ei todennäköisesti valmistuisi loppukuukausina enää.

Numeroita halki historian

for number in numbers:
    crunch(number)

Kaikenkaikkiaan tämän kirjoittamishetkeen mennessä olen typotellut kasaan 491 postausta, joista luonnostilassa oli 6 ja julkaisua odottamassa 3. Edelliskuussa rutinoita käytiin lukemassa 748 kertaa (wtff) ja koko 9 vuoden aikana 28950 kertaa. Koska kirjoittelen edelleenkin ihan omaksi huvikseni, enkä mainosta tätä missään, olen aina vaan järkyttynyt tällaisista numeroista. Järjetöntä hommaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti