21.8.2019

Uniikit korostukset

Maalivarastomietteitä

Kävin läpi maalivarastoani ja nappasin ensimmäisenä mukaan ehkä vähiten suosimani vaaleanharmaan sävyn (VMA 71121 USAF Light Grey), koska ajattelin, että se ehkä sopisi kuitenkin tähän vekottimeen parissa yksittäisessä paikassa. Toiseksi valitsin RLM:n vaaleansinisen (VMA 71101 Hellblau RLM 78) ja päätin että kaksi ylimääräistä väriä saisivat riittää.

Olisin voinut kasvattaa lopputuloksen kaoottisuutta maalaamalla eri lokerot eri tavoilla, kompensoidakseni symmetrisesti maskattuja korostuslaatikoita. Maalasin ne kuitenkin kaikki samalla tavalla eri puolilta alusta, enkä kokenut, että lopputulos olisi tullut siitä sen tylsemmäksi. Kunhan tiedostin erilaisia lähestysmistapoja tähän koko projektiin.

Nelikulmioiden täyttö

Käytin ameriikan ilmavaivojen väriä kiinteän siiven etummaisiin kalikoihin, sekä kääntyvien siipien alapintojen pitkiin takareunanmukaisiin alueisiin. Ne nyt vain tuntuivat jostain syystä sopivimmilta paikoilta tälle nimenomaiselle värisävylle.

Kaikki loput maalasin Luftwaffen vaaleansinisellä, joka oli minun silmiini todella hyvin tähän harmaa-valkoiseen alukseen soveltuva. Mielessäni kyllä kävi, olisiko minun sittenkin pitänyt käydä hakemassa myös harmaanviolettia (RLM 75), mutta maltoin kuitenkin mieleni ja pitäydyin värisävypäätöksessäni.


Maskeitta

Teippien poistamisen jälkeen tuo näytti aika mainiolta. Ehkä kiinteän siiven vasemmalla sivulla, taka-alakulmassa voisin käydä uudelleen kynäruiskun ja taitetun valkoisen kanssa, mutta muuten olin tyytyväinen. Rungon etu- ja takaseinämät kävisin ainakin litkuttamassa, ehkä myös vastamaalaamani harmaat / vaaleansiniset osat, mutta valkea osat saattaisin jopa jättää tuollaisiksi. Pelkäsin vähän, että haaleakin litkutus saattaisi olla turhan väkevä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti