2.2.2022

Välivaihe

Puuttuvat lenkit

Ketjujen välipalaksi kaipasin jotain aivan muuta TM. Päätin, että testaisin pientä efektiä jota en ollut aiemmin käyttänyt vakavien mallien kanssa. Sen lisäksi korjaisin telapyörästön pelkässä pohjamaalissa olevat käikäleet.

Reunakorostuksia

Olin aiemmin litkuttanut ruskealla koko naamiokuvioidun alueen. Tämän idea oli käyttää alkuperäisiä värejä ja kuivaharjata reunat niillä sopivilta kohdin. Yksinkertaista, ei liikaa silmillehyppivää ja pahimmillaan helposti undo:ttu litkuttamalla lisää.

Paperilla mainio idea, käyttämilläni värisävyillä ero ei ollut huomattavissa oikeastaan missään muualla kuin tuossa putken tötterössä (tämä ei ollut mallia Saukopf, mutta tiedätte mistä puhun kun mainitsen sen). Olisin tietysti voinut käyttää korostuksiin pykälää haaleampia värejä koska niitä oli rivitolkulla valmiina, mutta hylkäsin sen idean naamiokuvion dynaamisuuden takia. Liian iso riski sotkea piti minut varovaisena.


Ensi kerralla kokeilisin vähän selvempää kontrastia. Opin tästä kenties jotain.

Telapyöräin korjailu

Telapyörien kehät ja noiden kiinnityspalojen reunat olivat, kauasnäkyvästi kesken. Niissä oli päällä lähinnä punainen pohjamaali. Päätin, että niitä ei oltu naamiokuvioitu, koska naamiokuviomaalarilla oli enemmänkin tekemistä, joten peruspohjamaali sai kelvata niille. Käytin siis em. pintojen maalaamiseen rungon sisällä vallinnutta punaruskeaa sillä idealla, että se oli ruostesuojamaalia.

Muutenkin toheltaessani töpöttelin vaahtosienipalalla telakoneistoon sinne tänne tummanharmaalla (Panzer Dark Grey) kolhuja. Tätä tein viimeksi tornin sisällä, jatkoin samaa tässä. Lievinä maalipintavaurioina nuo näyttivät mainioilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti