17.7.2024

Projekti IV/24

Border model Panzer IV F2 || G

Kävin hiihtolomaviikolla palloilemassa Tieto-Nikkarissa töiden jälkeen ja yleisen mukavan höpöttelyn lisäksi nappasin mukaan itselleni uuden valmistajan Panzer IV-boksin, josta sai kasata itselleen joko variantin F2 tai G. Kiinalaisvalmistaja Border model ei ollut tullut missään vastaan aiemmin, mutta en minä näitä nyt järin tarkkaan seurannut.

Ihan vahingossa Panzer nelosesta tuli vuoden neljäs projekti, en ollut suunnitellut numerointia etukäteen.

Palikat

Aikamoinen määrä valurankoja, näistä nyt tuli mieleen sanoa erikseen, että panssariamme oli epätavallisen korkea, tornin pääosa kasattiin parista isommasta osasta ja telaketjut olivat sekaversio. Sekaversiolla tarkoitin näitä, missä oli enemmä tai vähemmän pitkiä pätkiä valmiina ja mutkat kasattiin yksittäisistä telakengistä.

Mietiskelin, pitäisikö tässä välissä kokeilla tilata 3d-printattuja artikuloituja ketjuja. Metalliketjut olivat nekin vaihtoehto, jota olin haaveillut pitkään, mutta mutta.

Siirtokuvien ja  parin fotoetsiyksityiskohdan lisäksi lootassa oli myös metallinen vetokaapeli ja putki panssarivaunukanuunaan. Sitä en vallankaan odottanut neljänkymmenen euron mallilta.


Ohjeet

Kasausohjeita en vielä plärännyt sen ihmeemmin, näyttivät selkeiltä ja eri versioiden erot oli merkattu aika selvästi. Tämä siis pikaisen läpikatselun perusteella, tilanteen päälläollessa saattaisin olla eri mieltä.


Maalausehdotelmia oli tarpeeksi monta, vaikken minä ole noita sen ihmeemmin koettanut koskaan seurata. Vaununikin ovat aina olleet aika geneerisiä tankkeja, en ole koskaan koettanut tehdä mitään tiettyä yksilöä.



En tiennyt tässä vaiheessa vielä yhtään, kumman variantin lähtisin tekemään. Päätöksen saattaisin tehdä jonkin niinkin mitättömän yksityiskohdan kuin tykin suujarrun muodon takia (G-variantti näytti normaalilta, mutta toisaalta tuo F2:n pallojarru oli niin erikoinen että erottuisi kaikesta muusta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti