3.7.2024

Linssiheijastukset, öljylitku ja pohjalevy

Lisäefektit

Samalla vaivalla maalasin sitten kaikki kolme kimalle-efektiä pois kuleksimasta. Tässä selvittiin kolmella alivaiheella.

Ohjaamo

Keltainen ohjaamo oli se, mitä käytin aiemminkin sinisestä erottuakseni, joten maalasin ohjaamon lasit keltaokralla (VMA 71033 Yellow Ochre) ja sekoitin siihen valkeaa (VMA 71270 RAL9001(White)) alaoikean täplää varten ja sitten vielä täppäsin jok' ikiseen (5) vasempaan yläkulmaan pikselin verran lähes sotkematonta valkeaa.


Energia-aseet

Keskiraskas pulssilaseri sai vihreän linssiefektin mustalle pohjalle. Ensin maalasin valtaosan linssipinnasta kirkkaanvihreäksi (VGA 72732 Escorpena Green), sitten sotkin vaaleamman sävyn oikeaa alasektoria varten ja lopuksi käytin animeheijastusta varten pisteen verran valkeaa vasempaan yläsektoriin.



Laajennetun kantaman pieni lasertykki meni samalla idealla, mustalle pohjalle punaista (VGA 72710 Bloody Red) ja sille vaaleampi läiskä ja lopuksi heijastustäplä vastanurkkaan.


Näihin kaikkiin kolmeen kiiltoefektiin tulisi vielä myöhemmin tippa kirkasta lakkaa.

Seepialitku

Kävin laitteeni varjot ja paneelirajat erityisen innokkaasti läpi seepialitkullani. Näistä kuvista pari kohtaa hyppäsi silmille enemmän kuin paljaisiin näköelimiini, joten ainakin tuosta oikean käden lasertykkirungosta pitäisi blendata vähän tuota tummuutta pois. Luonnon oma undo-toiminto, sitä ei vain voinut kehua liikaa.







Vuoden 2011 reseptillä

Tarkistin, mitä neljännesvuosisatalaatikon muoviomnit olivat saaneet kotitekoisten heksapohjiensa koristeiksi. Olin käyttänyt ihan yksinkertaista reseptiä: liimakerros ja Woodland Scenicsin ballastia sekä satunnaisia foliage-hapsuja.



Liiman kuivuttua voisin sutia ylimääräiset hiutaleet mäkeen. Kaivoin pikavertailua varten Summonerin ja Hellbringerin ryhmäkuvaan:

 

Mongrelgrendeliltä ei enää puuttunut kuin heksalevyn reunojen puhtaaksimaalaaminen ja viimeisten öljymaalivarjojen siivoaminen. Esimerkiksi oikean käden etureunassa ja LRM-lavettien luukuissa näkyi vähän turhan voimakkaita jälkiä ja ne halusin pois. Parin minuutin hommia siis, ensi viikolla jakaisinkin jo loppukuvia. Kirkaslakkakerroksesta lasereihin ja ikkunoihin en napsinut erillisiä kuvia.

Painokoneet seis!

Yksi asia, joka oli jäänyt kaihertamaan, olivat hyppyraketit. Tulin kai hulluksi ja päätin maalata niihin sittenkin sinertävänvalkeat efektit kuvastamaan fuusioreaktorista käyttövoimaansa vetäviin hyppyraketteihin - tai vihollisen ohjaamonsulatuslaitteisiin, jos näin halusi.




Käytin tähän sähkönsinistä (VGC 72023 Electric Blue) ja valkoista (VGA 71270 RAL9001 White) taas parin eri kerroksen ja sävyn verran. Joku kellertävänpunaisempi olisi erottunut siniharmaasta Deltan kuviosta paremmin, mutta tätä se jälkiviisaus taas oli. Naurettavan vaikeaahan noissa pikkurakosissa oli mitään maalata ilman reunoihin osumista edes tiukkoihin yksityiskohtiin yleensä sopivalla 5 | 0 -pensselillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti