20.2.2011

Historialliset siivet havisevat vielä kaukaisemmassa menneisyydessä

Viimeksi aloitettu alumiinipinnoite oliivinvihreillä häikäisysuojamaaleilla ja tummanharmailla tiesmikälierunnuilla ja tutkakupumöhkäleillä on nyt melkolailla valmis. Siellä sun täällä tuli tietysti tehtyä asioita hullusti, kun en tiennyt miltä mikin näyttäisi. Joten sepustanpa tähän, mitä oikein tuli tehtyä noin kokonaisuutena. Osa on toistoa edellisestä

Maalasin ensin valtaosan mallista Tamiyan flat aluminium -värillä ja osan paneeleista Vallejon gunmetalilla. Näiden laattojen välinen kontrastiero oli liian tökerö minun silmiini, joten korjaustoimenpiteenä maalasin niiden yli myöhemmin alumiinivärillä. Samoin tuo ohjaamokuomun edessä ollut oliivinvihreä alue oli liian lyhyt kun sitä vertasi koko nokan pituuteen. Maalasin siis pätkän lisää mutta jätin silti ihan tyylimielessä pätkän alumiinipintaa vihreän osuuden ja sensorikopan väliin. Mielikuvassani kokonaan vihreä nokkapinta oli vähän liian pöljän näköinen.
Lasertykkien (Taim & Bak KX9) pinnat maalasin gunmetalilla, paitsi välähdyssuojat alumiinilla. Toki halusin saada ne vähän eroavat värit joihinkin runkolevyihin joten sotkin alumiinivärin kanssa Vallejon oily steeliä ja hutkin sinne tänne, miten nyt parhaalta näytti. Pariin levyyn siivissä ja rungon pohjassa.

Kaiken kuivuttua vetelin loppuviikosta hommaamaani Citadelin (vai ovatko maalit nykyään itsensä GW:n settiä?) uudempaa mustaa litkua, joka kulkee nykyään nimellä Badab Black ja kuivuu edeltäjästään poiketen mattapintaiseksi. Voitto. Litkuttelin koko mallinperkeleen muutamassa kierroksessa tuolla ja totesin, että hyvähän tästä tulee. Aiemmin tänään olin sitten ihan viimeistelyvaiheessa ja fiksailin kuivasovituksessa vielä ilmitulleita käpyjä.

S-siipien sisäpuolella olevat "moottorikuopat" maalasin uudelleen mustaksi, moottorielementtien pinnoilla kulki jotain johtojen näköistä joten otin ja maalasin osan niistä punaisella ja osan keltaisella, jotta erottuvat mikäli joku onnistuu kurkkimaan sopivasta kulmasta. Samoin vedin nuo siipien etureunojen ensimmäiset paneelirivit sekä ne etureunat samalla mustanharmaalla, jolla sensorimokkulakin oli maalattu. Ionimoottorien (Incom 4L4) suuttimet maalasin ensin valkoisella ja kuivumisen jälkeen 15+ vuotta vanhalla Citadelin blue glazella, jotta saisin moottoriefektiä peliin. Tiedetään, ANH:ssa ne olivat punasävyiset mutta tämä onkin proto ja sininen on aina paljon Keisarillisempaa.

Kauniiksi lopuksi litkuttelin kaikki tuoreet pinnat tuolla aiemminmainitulla Badab Blackillä ja ihmettelin lopputulosta:


En ollut ihan varma, että miten tuo modattu ja vähän kasvanut pilotti oikein mahtuu ammeeseensa ja ikkuna kiinni äijän päälle, joten otin iisisti enkä vielä lyönyt kaikkia pulikoita ja R2-yksikköä lopullisesti kiinni. Ajattelin että koesovittelu olisi ihan hyvä ajatus ja että sillä ehkä välttäisin viime hetken paskomiset. Olisi meinaan harmittanut, koska tämähän näyttää ihan kivalta, vaikka itse sanonkin. Lopullisen kasaamisen ja loppukuvien lisäksi ainoa puuttuva elementti on jonkunsorttinen jalusta. Ilmeisesti malli on tarkoitettu leikittäväksi kunnes hajoaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti